ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Τι λέει η Πολιτική Προστασία για το βρέφος που ζει σε σκηνή

Σεισμός Κρήτη: Τι λέει η Πολιτική Προστασία για το βρέφος που ζει σε σκηνή
ΙΝΤΙΜΕ

Έχουν ήδη προταθεί εναλλακτικές λύσεις διαμονής, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και διαμερίσματα, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σχετικά με αρκετούς σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου Κρήτης -περιλαμβανομένης μητέρας και βρέφους δέκα ημερών- που παραμένουν σε σκηνές μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Πηγές του υπουργείου απαντούν σε σχετικά δημοσιεύματα αναφέροντας πως «έχουν ήδη προταθεί εναλλακτικές λύσεις σε όσους ανθρώπους διαμένουν σε σκηνές, συμπεριλαμβανομένων και ευάλωτων περιπτώσεων -όπως μια νεαρή μητέρα με βρέφος λίγων ημερών- προκειμένου να μην παραταθεί η παραμονή τους στις σκηνές».

«Οι εναλλακτικές αυτές λύσεις περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και διαμερίσματα που έχουν διατεθεί για τη φιλοξενία τους μέχρι να δρομολογηθούν μονιμότερες λύσεις κοντά στον τόπο κατοικίας τους» κατά τις ίδιες πηγές.

Συγκίνηση για νεογέννητο που ζει σε σκηνή

Καλά στην υγεία του είναι το βρέφος μόλις 10 ημερών που έμεινε άστεγο μαζί με την οικογένειά του από τον καταστροφικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Η Παιδιατρική Μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» βρέθηκε χθες, Παρασκευή, στο εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωρίου όπου έχει δημιουργηθεί ένας προσωρινός χώρος με σκηνές για τους πολίτες των οποίων τα σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα και προχώρησε σε δωρεάν εξετάσεις σε όλα τα παιδιά.

Πρώτα εξετάστηκε το 10 ημερών βρέφος από τους παιδιάτρους και σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretapost χαίρει άκρας υγείας παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ζει στις σκηνές μαζί με την οικογένειά του.

Στη συνέχεια, οι παιδίατροι εξέτασαν και τα υπόλοιπα παιδιά διαπιστώνοντας πως κάποια έχουν συμπτώματα κρυολογήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ