ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από τις επιθέσεις με βαριοπούλες σε υποκαταστήματα τραπεζών

Βίντεο από τις επιθέσεις με βαριοπούλες σε υποκαταστήματα τραπεζών
Screen Grab

Σε βίντεο έχουν καταγράψει τις καταδρομικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν με βαριοπούλες εναντίον υποκαταστημάτων τραπεζών και της ΔΟΥ Ζωγράφου ομάδες αντιεξουσιαστών.

Η δράση των ομάδων ξεκίνησε από του Ζωγράφου όταν επιτέθηκαν με βαριοπούλες και σφυριά προκαλώντας ζημιές στην τζαμαρία της εισόδου της τοπικής εφορίας. Σχεδόν ταυτόχρονα μια άλλη ομάδα κουκουλοφόρων με τον ίδιο τρόπο προκαλούσε ζημιές σε υποκαταστήματα τράπεζας σε Αμπελόκηπους και Αγίους Αναργύρους.

Οι ίδιοι, σε κείμενό τους που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα, κάνοντας λόγο για «δύο αγωνιστές με πολύπλευρη δράση και πολιτική παρουσία δεκαετιών» που «αντιμετωπίζουν την πιθανότητα να καταδικαστούν σε ισόβια» στις 13 Οκτωβρίου. «Κατηγορούνται για την εκτέλεση μαφιόζου, μέλος των κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών, που με την σκανδαλώδη ανοχή της αστυνομίας, θησαυρίζουν στην περιοχή των Εξαρχείων» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που συνοδεύει το βίντεο με τις επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών και την Εφορία Ζωγράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ