ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Στην Τουρκία είχε γίνει η μεγάλη συνάντηση των «VOR» - Οι κωδικοί που χρησιμοποιούσαν

Αποκλειστικό: Στην Τουρκία είχε γίνει η μεγάλη συνάντηση των «VOR» - Οι κωδικοί που χρησιμοποιούσαν

Στην Τουρκία έγινε η τελευταία μεγάλη συνάντηση των μελών της πιο σκληρής μαφιόζικης οργάνωσης παγκοσμίως, της «Vor V Zakone», στην οποία συμμετείχαν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της.

Στην συνάντηση αυτή είχε στείλει αντιπρόσωπο να παραστεί και ο μαφιόζος αρχηγός της συμμορίας που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα από το τμήμα διαρρηκτών της ασφάλειας. Ο άνδρας αυτός απέκτησε τον τίτλο του «VOR», μια ανώτατη διάκριση μεταξύ των μαφιόζων της οργάνωσης, η οποία δίνεται σε μέλη ψηλά στην ιεραρχία της και που έχουν εκτίσει ποινές πολυετούς κάθειρξης και ενώ γνώριζαν σημαντικά στοιχεία για τη δομή των εγκληματικών οργανώσεων, κράτησαν το στόμα τους κλειστό.

screen grab από βίντεο - Ο αρχηγός της οργάνωσης ο οποίος έχει πάρει τον τίτλο του VOR

Στην Ελλάδα η συμμορία του συγκεκριμένου κακοποιού είχε γίνει φόβος και τρόμος, καθώς εισέβαλαν σε σπίτια σχεδόν σε όλη τη χώρα αρπάζοντας ότι έβρισκαν και αφού τα προωθούσαν σε κλεπταποδόχους, έστελναν τα εμβάσματα στο εξωτερικό.

Είχαν μάλιστα ένα δικό τους λεξιλόγιο, το οποίο χρησιμοποιούσαν όταν ήθελαν να επικοινωνήσουν για να εφαρμόσουν κάποιο εγκληματικό σχέδιο. Απέφευγαν να μιλούν στη μητρική τους γλώσσα για να μην πέσουν στη παγίδα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και συγκεκριμένα ανέφεραν:

«Άλογα» τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

«Σκυλιά» τους αστυνομικούς

«Κίτρινο» αποκαλούσαν το χρυσάφι

Ενώ όταν ήθελαν να πουν ότι κάποιο σπίτι ήταν «καλός στόχος» ανέφεραν τη λέξη « τσουρέκι».

Από την μέχρι τώρα έρευνα βρέθηκαν τουλάχιστον 42 σπίτια να είναι στον κατάλογο με αυτά που διέρρηξαν, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οικιακές βοηθοί που ήταν σε αυτά τα σπίτια ήταν πληροφοριοδότες της συμμορίας και έφταναν στο σημείο να τους δίνουν μέχρι και τους κωδικούς από το συναγερμό.

Όλοι οι συλληφθέντες κρατούν τα στόματά τους κλειστά, καθώς η «Vor V Zakone» δεν είναι απλώς ένας τιμητικός τίτλος. Περιέχει τελετουργικά μύησης και έναν απόλυτο όρκο σιωπής, η παραβίαση του οποίου οδηγεί σε ακρωτηριασμούς ή ακόμη και σε θάνατο. Το συγκεκριμένο παρακλάδι της που συνελήφθη είχε ως σήμα το αστέρι που είχε σκαλίσει ο κατηγορούμενος σε ένα τάβλι που βρέθηκε στο σπίτι του. Πάνω σε αυτό οι «VOR» σκαλίζουν τη βασική φιλοσοφία της ζωής τους. Ο συγκεκριμένος είχε φιγούρες με κακοποιούς να μην υποκύπτουν στους δεσμοφύλακές τους, αλλά αντίθετα κακοποιούς να βασανίζουν δεσμοφύλακες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ