ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρικάκος: Ενισχύεται με 30 αστυνομικούς το ΑΤ Ομόνοιας

Θεοδωρικάκος: Ενισχύεται με 30 αστυνομικούς το ΑΤ Ομόνοιας
ΙΝΤΙΜΕ

Διαψεύδει με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη το κλείσιμο του ΑΤ Ομόνοιας

«Το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας έχει προβλεφθεί ότι ενισχύεται με 30 αστυνομικούς, πέντε από τους οποίους πηγαίνουν σήμερα στη θέση τους. Ενισχύουμε τα αστυνομικά τμήματα παντού», αναφέρει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Νωρίτερα, δημοσίευμα από «Τα Νέα» ανέφερε πως το Αστυνομικό Τμήμα στο κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού.

Θεοδωρικάκος: Βγάζουμε ακόμη 100 περιπολικά και 1.000 αστυνομικούς στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται πως πριν λόγες μέρες ο υπουργός ανακοίνωσε πως ακόμη 100 περιπολικά, πλήρως επανδρωμένα θα κυκλοφορούν τις νύχτες στην Αθήνα, για την ασφάλεια των πολιτών, κατά την επίσκεψη του στο ΑΤ Καλλιθέας.

«Οι πολίτες μας ζητούν ασφάλεια, να είναι και να νιώθουν ασφαλείς και γι' αυτό ζητούν, και δικαίως, πολύ περισσότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

«Από την 1η Νοεμβρίου έχουμε τη δυνατότητα πλέον και γίνεται πράξη να αυξήσουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά τις νυχτερινές ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Δώδεκα με έξι τη νύχτα 100 πρόσθετα στελεχωμένα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας θα περιπολούν στις γειτονιές για να συμβάλλουν στο αίσθημα ασφάλειας. Αυτό γίνεται πράξη, διότι από τη Δευτέρα ξεκινάει η πρόσθετη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής με 1.026 άντρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι νέοι αστυνομικοί που θα ενισχύσουν τις αστυνομικές υπηρεσίες, «είναι 306 αγόρια και κορίτσια που τελειώνουν τη Σχολή Αστυφυλάκων και ορκίζονται αυτήν την Κυριακή, οι οποίοι θα διατεθούν -στο σύνολό τους- στα αστυνομικά τμήματα και ένας μικρός αριθμός στα ΜΑΤ και στην Τροχαία, καθώς και 720 δόκιμοι που μέσα στον μήνα, προς το τέλος του μήνα, θα πάνε στα αστυνομικά τμήματα».

Τέλος, συνοψίζοντας, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε: «Χίλιοι είκοσι έξι περισσότεροι άντρες και γυναίκες στα αστυνομικά τμήματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Εκατό στελεχωμένες περιπολίες ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας. Ασφάλεια για όλους. Ασφάλεια παντού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ