ΕΛΛΑΔΑ

Συνοδός ασθενούς δάγκωσε φύλακα νοσοκομείου - Καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Συνοδός ασθενούς δάγκωσε φύλακα νοσοκομείου - Καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» την Δευτέρα, όταν μία γυναίκα, συνοδός ασθενούς, δάγκωσε φύλακα του νοσοκομείου, όταν εκείνος της ζήτησε, ως ώφειλε, να του επιδείξει εντολή γιατρού για την είσοδό της.

To συμβάν έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αποκαλύπτοντας επίσης ότι ο φύλακας βρίσκεται κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων, μετά από μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του από τη γυναίκα.

Όπως είπε στο CNN Greece o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, η ίδια συνοδός, το περασμένο Σάββατο είχε επιτεθεί σε δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου, χτυπώντας τη μία πιο πολύ, όταν την ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσε να δει τη μητέρα της, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο καθώς στον χώρο υπήρχε ήδη επισκέπτης για την ασθενή και λόγω των πρωτοκόλλων για την Covid-19 επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός τη φορά.

Τη Δευτέρα το βράδυ η ίδια συνοδός, όταν της ζητήθηκε να επιδείξει την προβλεπόμενη ιατρική βεβαίωση, η οποία της επιτρέπει την εισόδο στον χώρο, επιτέθηκε με μανία, όπως λέει ο κ. Γιαννίκος, στον φύλακα, δαγκώνοντάς τον.

Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία και δύο πήγαν στο αστυνομικό τμήμα όπου η συνοδός κατέθεσε μήνυση, με αποτέλεσμα ο φύλακας να παραμείνει όλο το βράδυ στο τμήμα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο: «Στα νοσοκομεία έρχονται καθημερινά και παραβατικές προσωπικότητες. Άμα κάνουμε εμείς μήνυση, χρειαζόμαστε δικηγόρους, χρήματα για τη δίκη κλπ. Επίσης, κινδυνεύουν οι υπάλληλοι και οι οικογένειές τους με αντίποινα. Αυτό που ζητάμε είναι παρέμβει το νοσοκομείο, τοσο σε αυτή όσο και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις, καθώς αυτή τη στιγμή εμείς πληρώνουμε τον δικηγόρο για τον συνάδελφο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ