ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποίηση και δεύτερου ατόμου για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Ταυτοποίηση και δεύτερου ατόμου για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Και δεύτερη δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία για την υπόθεση του ξυλοδαρμού μελών αντιρατσιστικής οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ταυτοποιήθηκε ένας 32χρονος ο οποίος φέρεται να είναι φίλος του 30χρονου που συνελήφθη χθες ενώ σύμφωνα με τις Αρχές πρόκειται για άτομο που κινείται στον ακροδεξιό χώρο και είχε συλληφθεί και για επίθεση με μολότοφ σε βάρος αλλοδαπών στην περιοχή της Πανόρμου.

Είναι το δεύτερο άτομο που ταυτοποιείται για τον ξυλοδαρμό στο Νέο Ηράκλειο και η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγελέα για να ακολουθηθεί η δικαστική διαδικασία.

Ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα

Τέσσερα πλημμελήματα περιλαμβάνονται στην ποινική δίωξη που άσκησε χθες ο εισαγγελέας σε βάρος του 30χρονου που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ στη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης χθες το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο.

Ο 30χρονος, μέλος της ακροδεξιάς νεοναζιστικής οργάνωσης Propartia, είναι κατηγορούμενος για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 30χρονου, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, μετά την απολογία σχολίασε:

«Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα επεισόδια και τη συγκέντρωση. Δεδομένου ότι ήταν στοχοποιημένος του επιτέθηκαν και αυτός μέσα στα πλαίσια της άμυνας, θέλοντας και μη συνεπλάκη. Τα αδικήματα τα οποία του αποδίδονται, δεν είχε καμία πρόθεση να τα προκαλέσει και ούτε είχε στοχοποιήσει κάποιους από τα φερόμενα ως θύματα, που του έχουν υποβάλλει μήνυση για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Επιδιώκεται ένα κλίμα ιδεολογικοποίησης και πολιτικοποίησης κάποιων ποινικών αδικημάτων. Εδώ το δικαστήριο προσεγγίζει τα πραγματικά περιστατικά και τα αξιολογεί ποινικά, δεν ποινικοποιείται ούτε η ιδέα κανενός, ούτε αστυνομεύεται η σκέψη ή το φρόνημα. Αυτά είναι παρεμπίπτοντα, δεν έχουμε πολιτική δίκη».

«Αν η δράση των φασιστικών οργανώσεων δεν ήταν τόσο επικίνδυνη και τόσο δολοφονική, θα προκαλούσαν γέλιο οι ισχυρισμοί του συγκεκριμένου κατηγορούμενου ότι ως περαστικός συμμετείχε στην επίθεση και κλώτσησε πεσμένο ηλικιωμένο άνθρωπο, ο οποίος δέχτηκε τα χτυπήματά του και όλης της ομάδας. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, σύμφωνα με τις καταθέσεις των παθόντων, ήταν ο επικεφαλής της επίθεσης, παλαιότερο μέλος της Χρυσής Αυγής και αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε μία από τις παραφυάδες της. Ο δικός μας ισχυρισμός και η δική μας προσπάθεια θα είναι να υπάρξει δίωξη σε βάρος του ως ασύλληπτου μέλους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Σήμερα το δικαστήριο δεν συνομολόγησε το αίτημα του κατηγορούμενου να απελευθερωθεί αλλά παρέτεινε την κράτηση και αύριο αναμένεται να διεξαχθεί η δίκη του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου» σχολίασε από την Πλευρά του ο δικηγόρων των θυμάτων, Θανάσης Καμπαγιάννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ