ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Πάπα

Μυτιλήνη: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Πάπα
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης (φωτογραφία αρχείου)

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Μυτιλήνη, εκεί όπου το Σάββατο το προσφυγικό θα ενώσει, την Ορθόδοξη και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.


Η άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου μετά από επιθυμία του και η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, έχει μετατρέψει το νησί σε απόρθητο φρούριο.

Τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη βρέθηκε κλιμάκιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον αντιστράτηγο υπαρχηγό της ΕΛΑΣ Γιάννη Διαμαντόπουλο και επισκέφθηκαν το λιμάνι της Μυτιλήνης, την Επάνω Σκάλα και φυσικά το hot spot της Μόριας. Επίσης, σε συνεργασία με εκπροσώπους του Βατικανού που έφτασαν στο νησί αλλά και με τον υπεύθυνο ασφαλείας του πάπα που έρχεται αύριο, δρομολογούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια των θρησκευτικών ηγετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο ποντίφικας δεν θα κινείται με το ειδικό παπικό όχημα αλλά μαζί με τους άλλους ιεράρχες.

Με βάση τις πρόσφατες πληροφορίες, ο πάπας Φραγκίσκος θα φτάσει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου στη Μυτιλήνη όπου θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός. Ο οικουμενικός πατριάρχης θα έλθει στη Μυτιλήνη το βράδυ της Παρασκευής θα τον υποδεχθεί δε και αυτόν ο πρωθυπουργός μαζί με τον μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Το Σάββατο ο πάπας, ο πατριάρχης και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα επισκεφθούν το hot spot της Μόριας και στη συνέχεια την Επάνω Σκάλα. Η επίσκεψη του πάπα θα έχει ολοκληρωθεί στις 3.00 το μεσημέρι.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Αιγαίου, είπε ότι «δεν θα αναστατωθεί η ζωή των κατοίκων του νησιού, τα μέτρα όμως που θα πρέπει να ληφθούν θα είναι τέτοια που να διασφαλίζουν ότι τίποτα δεν θα διαταράξει την επίσκεψη του ποντίφικα και των άλλων ιεραρχών στο νησί».

Ας σημειωθεί ότι στις 5.00 το απόγευμα της Παρασκευής 15 Απριλίου ο ευρισκόμενος στη Λέσβο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα εγκαινιάσει το κοινωνικό παντοπωλείο «Αποστολή του Παπα -Στρατή» στην περιοχή Καλλονή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ