ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Η κακοκαιρία «Αθηνά» σφυροκοπά την Κέρκυρα - Κλειστά τα σχολεία, προβλήματα στις πτήσεις

Καιρός: Η κακοκαιρία «Αθηνά» σφυροκοπά την Κέρκυρα - Κλειστά τα σχολεία, προβλήματα στις πτήσεις
Corfutvnews

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται, από χθες το βράδυ, στην Κέρκυρα με το πέρασμα της «Αθηνάς» να γίνεται αισθητό σε όλο το νησί. Την ίδια ώρα δυνατοί άνεμοι πλήττουν το νησί των Παξών.

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης τα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά διεξάγονται έως αυτή την ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Κέρκυρας οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στο Ιόνιο είναι νοτιοανατολικοί και αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Κλειστές θα μείνουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα και στους Παξούς, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ενώ μέσω μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Κέρκυρας και των Παξών το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απέστειλε επείγουσα προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, προτρέποντας τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν.

Από τα μέχρι τώρα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Κέρκυρα και τους Παξούς δεν σημειώθηκαν πλημμύρες, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας κλήθηκε μόνο για μία άντληση υδάτων στην πόλη της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το Corfutvnews, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον εσωτερικό δρόμο του Ποταμού, καθώς είναι πλημμυρισμένος ο δρόμος σε αρκετά σημεία και είναι επικίνδυνο για τους οδηγούς.

Προβλήματα στην προσγείωση αεροπλάνων λόγω της κακοκαιρίας «Αθηνά»

Η «Αθηνά» προκάλεσε και ιδιαίτερα προβλήματα στην προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα τέσσερις πτήσεις είτε να επιστρέψουν στην Αθήνα είτε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, «ήδη οι δύο πτήσεις από Αθήνα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, μία πτήση από Νάπολη άλλαξε κατεύθυνση προσγείωσης με αποτέλεσμα να προσγειωθεί και αυτή στην Αθήνα, ενώ η πτήση από Βαρσοβία αναμένεται να προσγειωθεί στην Πρέβεζα. Η κακοκαιρία που πλήττει το νησί προκάλεσε χαμηλή ορατότητα στο αεροδρόμιο, με συνέπεια να μη γίνεται εφικτή η προσγείωση των αεροπλάνων».

Όσον αφορά τους Παξούς, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος, «το νησί πλήττεται από ισχυρούς ανέμους, ενώ για την ώρα δεν έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα, με την ένταση της βροχής να είναι μέτρια».

Κακοκαιρία: Γκάφα με το μήνυμα από το 112

Χτες οι κάτοικοι της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου έλαβαν μήνυμα από το 112. Αξίζει να αναφερθεί ότι εκ παραδρομής η Πολιτική Προστασία έστειλε, μήνυμα με... περσινές οδηγίες προς τους κατοίκους τόσο της Κέρκυρας, όσο και της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου 2020, παραπέμποντας στον περσινό «Ιανό».

Σύμφωνα με το μήνυμα, πάντως, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που μπορεί να πλημμυρίσουν και θα πρέπει να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορούν να παρασυρθούν από τον άνεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ