ΕΛΛΑΔΑ

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της ΧΑ - Παρούσα η Μάγδα Φύσσα

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της ΧΑ - Παρούσα η Μάγδα Φύσσα
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδικαστική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής που οδήγησε ηγεσία και κορυφαία στελέχη στη φυλακή.

«Ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει», δήλωσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα που συμμετείχε σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο της Αθήνας.

«Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα. Όλοι θυμόμαστε την περσινή μέρα. Το μεγαλείο που θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τελειώσαμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο αγώνας συνεχίζεται. Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα εφετείο και από το βλέπουμε ξαναβγήκαν πάλι στους δρόμους και έχουμε ξανά πάλι περίπου τα ίδια πράγματα. Ελπίζω ότι οι αρμόδιοι θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Ένα χρόνο μετά το μήνυμα είναι ίδιο όπως και τότε. Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν σταμάτησε τίποτα και δεν τελείωσε τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Φύσσα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις τελευταίες επιθέσεις σε Σταυρούπολη, Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και Ηράκλειο Αττικής και αν την ανησυχούν τα φαινόμενα αυτά, τόνισε σύμφωνα με την ΕΡΤ:

«Τα φαινόμενα αυτά (οι επιθέσεις) έτσι ήταν πάντα, μόνο που κάποτε δεν τα βλέπαμε. Τώρα ναι φαίνονται. Πάντα ανησυχούσα και απεύχομαι το να υπάρξει νέο θύμα. Αυτό έχει να κάνει με τους αρμόδιους. Είναι οι ίδιες επιθέσεις με την ίδια στρατηγική, ας το λάβουν υπόψιν οι αρμόδιοι και ας πάρουν τα μέτρα τους. Δε νομίζω ότι αυτή η χώρα μπορεί να αντέξει άλλον ένα νεκρό».

«Πολεμάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά», είναι το σύνθημα με το οποίο φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και εργατικών σωματείων, έχουν προγραμματίσει συναυλία, στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα.

Η μεγάλη μουσική εκδήλωση στέλνει μήνυμα για την ενίσχυση του αγώνα κατά του φασισμού ενώ αποτελεί και μαχητική απάντηση στις επιθέσεις φασιστικών ομάδων, τις τελευταίες ημέρες, σε σχολεία και γειτονιές.

Την πρωτοβουλία για τη συναυλία είχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Σλάβικων Σπουδών, Τούρκικων Σπουδών, ΕΜΜΕ και Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ και Σ.Ο ΑΣΠΑΙΤΕ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα «Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!» οργανώθηκε εξάλλου για σήμερα συγκέντρωση και μετά τις 19:00 αντιφασιστική συναυλία στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς.

Εκδηλώσεις κατά του εφησυχασμού, με κάλεσμα για συνέχιση της αντιφασιστικής πάλης, οργανώνονται επίσης στην Πάτρα, τη Λάρισα, τα Γιάννενα, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο, την Καβάλα, τα Χανιά, τη Δράμα, τη Ξάνθη, την Ηγουμενίτσα και αλλού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ