ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Απομακρύνθηκε διοικητής νοσοκομείου μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Θεσσαλονίκη: Απομακρύνθηκε διοικητής νοσοκομείου μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παραιτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες διοικητής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης μετά από έγγραφη καταγγελία της υποδιευθύντριας του Νοσηλευτικού ιδρύματος για σεξουαλική παρενόχληση.

Πρόκειται για τον διοικητή του νοσοκομείου Γεννηματάς – Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης που σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ οδηγήθηκε σε παραίτηση έπειτα από απαίτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Σε βάρος του συγκεκριμένου διοικητή υπήρχε έγγραφη καταγγελία από την υποδιευθύντρια του νοσοκομείου η οποία τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά, σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα Voria.gr..

Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου, πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή. Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Αμέσως με την κατάθεση, χθες, 7 Οκτωβρίου της καταγγελίας της υποδιευθύντριας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης ενημέρωσε αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υπουργό Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εντολή που δόθηκε από τον υπουργό ήταν να ζητηθεί αμέσως η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, όπως και έγινε. Κατόπιν αυτών, ο καταγγελλόμενος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, η πράξη αποδοχής της οποίας υπογράφεται εντός της ημέρας.

Ο κ. Μπογιατζίδης μιλώντας στο Voria.gr επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. Επιπλέον, προσέθεσε, ότι κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού, η καταγγελία διαβιβάστηκε και στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο υπουργείο Υγείας, ακόμη και πριν από το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό, υπήρχε προβληματισμός για τον εν λόγω διοικητή καθώς στο νοσοκομείο είχαν συμβεί τους τελευταίους μήνες αρκετά γεγονότα τα οποία εξέθεταν τη διοίκηση, αλλά και το ίδιο το υπουργείο.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προκλήθηκε κίνδυνος ακόμη και για ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους, δεν προχώρησε η αντικατάστασή του, παρότι υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις.

Διοικητής νοσοκομείου: Ανυπόστατες οι καταγγελίες

Την παραίτησή του επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο διοικητής, χαρακτηρίζοντας ωστόσο, ανυπόστατες τις καταγγελίες και υποστηρίζοντας ότι έγιναν για λόγους εκδίκησης που αφορά δύο προκαταρκτικές έρευνες τις οποίες είχε διατάξει.

«Η συγκεκριμένη καταγγελία είναι ανυπόστατη. Ήρθε σε συνέχεια δύο προκαταρκτικών ερευνών τις οποίες διέταξα, έγινε από εκδικητικότητα», λέει στο Voria.gr, υποστηρίζοντας ότι η καταγγελία δεν αφορά σεξουαλική παρενόχληση, αλλά σεξιστική συμπεριφορά.

Όπως τονίζει, υπέβαλε την παραίτησή του χθες Πέμπτη, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο και χωρίς αυτή να έχει σχέση με την εν λόγω καταγγελία. «Οι προκαταρκτικές έρευνες που διέταξα υπεγράφησαν την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου, και αφορούσαν τη μη παράδοση εγγράφου προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τον εντοπισμό αριθμού μασκών στις αποθήκες του νοσοκομείου που δεν είχαν καταγραφεί», λέει.

Μιλώντας εξάλλου στο Open, τόνισε ότι θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο για να προστατεύσει το όνομά του, και την οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ