ΕΛΛΑΔΑ

Βόρεια Εύβοια: Προχωρούν τα αντιδιαβρωτικά έργα - Τέλος του μήνα ολοκληρώνονται οι μελέτες

Βόρεια Εύβοια: Προχωρούν τα αντιδιαβρωτικά έργα - Τέλος του μήνα ολοκληρώνονται οι μελέτες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες κατασκευής των αντιδιαβρωτικών έργων στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι, όπως διαπίστωσε κατά την περιοδεία του στην περιοχή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό έως τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες των αντιπλημμυρικών έργων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα γίνουν, κάτι που όπως υπογράμμισε οφείλεται στην ύπαρξη ιδιωτικών δωρεών.

«Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που θα κατασκευαστούν στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας» είπε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κεδίκογλου και προσέθεσε ότι «όλες οι μελέτες εκπονήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ γιατί υπήρξαν ιδιωτικές δωρεές και έτσι μπορέσαμε να παρακάμψουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου».

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δασεργάτες και να τούς ευχαριστήσει για το έργο που έχουν επιτελέσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ μπόρεσε και ο ίδιος να παρακολουθήσει τις εξελίξεις των εργασιών που έχουν γίνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή, ενόψει και του χειμώνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και περισσότερο οι ζημιές, προτού δημιουργηθεί θέμα με την κακοκαιρία», υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου και ευχαρίστησε «ολόψυχα όλους τους δασεργάτες που έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα με τον χρόνο για να ολοκληρώσουν τα αντιδιαβρωτικά έργα τα οποία ήδη έχουν προχωρήσει σε ένα εντυπωσιακό βαθμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ