ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΠ Ευόσμου: Ο ιδιοκτήτης έκανε έξωση λόγω απλήρωτων ενοικίων

ΚΕΠ Ευόσμου: Ο ιδιοκτήτης έκανε έξωση λόγω απλήρωτων ενοικίων
ΙΝΤΙΜΕ

Σφραγίστηκε χθες το ΚΕΠ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης καθώς ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προχώρησε σε έξωση εξαιτίας απλήρωτων ενοικίων.

Χθες πρωί (12.10) δικαστικός επιμελητής πήγε στο χώρο και ζήτησε από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν. Στη συνέχεια άλλαξε τις κλειδαριές με δεκάδες πολίτες που περίμεναν να εξυπηρετηθούν να παρακολουθούν έκπληκτοι το τι συνέβαινε.

ΚΕΠ Ευόσμου: Τι συμβαίνει με το ακίνητο

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, σύμφωνα με το Mega, πρωτοπαραχωρήθηκε το 2007 και μετά από 12 χρόνια, όπως ορίζουν οι νόμοι, έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Μόνος υποψήφιος ανάδοχος είχε εμφανιστεί ο σημερινός ιδιοκτήτης του ακινήτου, κάνοντας συγκεκριμένη προσφορά για το μίσθωμα, την οποία αρχικά ο δήμος είχε αποδεχτεί. Στη συνέχεια όμως ο διαγωνισμός κατέληξε άγονος. Ωστόσο ο δήμος συνέχιζε να χρησιμοποιεί το ακίνητο, χωρίς κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό, καταβάλλοντας μέχρι το 2020 μισθώματα -με χαμηλότερο ποσό από ότι ζήτησε ο ιδιοκτήτης- στο Παρακαταθηκών και Δανείων, χωρίς όμως ο ιδιοκτήτης να τα δέχεται.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο 2021 δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ενοίκιο. Ο ιδιοκτήτης προχώρησε σε αγωγή εξώσεως σε βάρος του Δήμου, την οποία κέρδισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ