ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Κρήτη: Σε σκηνές παραμένουν αρκετοί σεισμόπληκτοι - Χαλάζι στο Ηράκλειο

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Κρήτη: Σε σκηνές παραμένουν αρκετοί σεισμόπληκτοι - Χαλάζι στο Ηράκλειο
CNN Greece

Σε σκηνές παραμένουν πολλοί σεισμόπληκτοι στην Κρήτη, σε Αρκαλοχωρι και Αρχοντικό, με τις συνθήκες να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει το νησί. Την ίδια ώρα, έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλάζι σημειώνονται σε αρκετές περιοχές.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές στην Κρήτη για το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει το νησί, με την αγωνία να επικεντρώνεται στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Πολλοί είναι οι σεισμόπληκτοι των δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών - Αστερουσίων στο Ηράκλειο, οι οποίοι διαμένουν σε σκηνές εν αναμονή των οικίσκων.

Η πρώτη πληρωμή προς τους σεισμόπληκτους της Κρήτης έγινε την περασμένη Παρασκευή σε 414 δικαιούχους, ενώ δρομολογείται η επόμενη πληρωμή την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου.

Αντιμέτωποι με την κακοκαιρία οι σεισμόπληκτοι στο Αρχοντικό:

Χαλαζοπτώσεις έφερε ο «Μπάλλος»

Όπως μεταδίδει το ekriti, το σκηνικό του καιρού θυμίζει ήδη χειμώνα καθώς από το πρωί, σε αρκετές περιοχές όπως το Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, καταγράφονται έντονες βροχοπτώσεις αλλά και χαλαζοπτώσεις ενώ συννεφιά παρατηρείται στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Δείτε βίντεο με τη χαλαζόπτωση στο Μεσοχωριό:

Χαλάζι έριξε και στη Γαρίπα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ