ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Αποσύρονται προληπτικά οι συρμοί του τραμ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Αποσύρονται προληπτικά οι συρμοί του τραμ
INTIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αποσύρονται προληπτικά οι συρμοί της γραμμής του Τραμ κατόπιν ενημέρωσης της ΕΜΥ για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία «Μπάλλος», σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση απο την ΣΤΑΣΥ.

Το πρωί της Παρασκευής οι συρμοί αναμένεται να κινούνται κανονικά, εκτός απροόπτου.

Βούλιαξε λεωφορείο στην Ποσειδώνος

Απίστευτες εικόνες με τους πλημμυρισμένους δρόμους στην Αττική, εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάλλος που πλήττει και το Λεκανοπέδιο, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Νωρίτερα, λεωφορείο κυριολεκτικά βούλιαξε στα νερά στην παλιά λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, κάτω από τη γέφυρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το λεωφορείο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Βούλα, άρχισε να «βυθίζεται» στα νερά, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με τις προσπάθειες των επιβατών να βγουν από αυτό, σχηματίζοντας μια ουρά στην άκρη του δρόμου, με το νερό από τον πλημμυρισμένο δρόμο να φτάνει μέχρι τα γόνατά τους.

Νίκος Παππάς: Πρωτοφανές το περιστατικό με το λεωφορείο

Στο περιστατικό με το βυθισμένο λεωφορείο αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι «απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλες και όλους και κυρίως από όσους παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις για τις υποδομές και τις μεταφορές».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «το πρωτοφανές περιστατικό με το βυθισμένο λεωφορείο της γραμμής Α1 (Πειραιάς - Βούλα) στην παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου κινδύνευσαν και επιβάτες, γεννά σειρά ερωτημάτων:

- Σε ποιες ενέργειες προχώρησε, ενόψει και εν μέσω κακοκαιρίας, η Διεύθυνση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου της ΟΣΥ Α.Ε.;

- Έθεσε σε κίνηση τον ελεγκτικό μηχανισμό για τον έλεγχο και εντοπισμό επικίνδυνων οδικών σημείων;

- Ενημέρωσε τους οδηγούς λεωφορείων και τρόλεϊ για δυσκολίες σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα;».

Κλείνοντας εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ καλή δύναμη και με τη μέγιστη δυνατή προσοχή στο δύσκολο έργο τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ