ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - ΕΛΑΣ: Ποια σημεία θα κλείσουν σε Κηφισό και Ποσειδώνος

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - ΕΛΑΣ: Ποια σημεία θα κλείσουν σε Κηφισό και Ποσειδώνος
ΙΝΤΙΜΕ / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν από τη 01:00 έως τις 08:00 της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου 2021 σε Κηφισό και Παραλιακή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για την κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει τη χώρα μας.

Η απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις συγκεκριμένες ώρες, ελήφθη στην έκτακτη σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη διαχείριση της κατάστασης μετά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά, η ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01.00΄ έως 08.00΄ώρα της 15-10-2021 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων»:

α) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,

β) Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

Του ανωτέρω περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά τα μέτρα έναντι της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Όπως ανακοίνωσε κατά την έκτακτη σύσκεψη, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του επικίνδυνου καιρικού φαινομένου από τις 03:00 έως τις 06:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Αναλυτικά τα μέτρα που ελήφθησαν:

1. Από τη 01:00 έως τις 08:00 την Παρασκευή απαγόρευση διέλευσης όλων των ΙΧ οχημάτων και των ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί ανάλογα με την ένταση του φαινομένου και σε συνεννόηση με την Τροχαία θα δίνονται οδηγίες.

2. Κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3. Ενθαρρύνεται η τηλεργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική.

4. Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.

5. Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.

6. Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αττική - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Υπό σκληρή δοκιμασία βρέθηκε η πρωτεύουσα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Πολύ αυξημένη η κίνηση των οχημάτων από το πρωί της Πέμπτης στην Αττική· δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια» και η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία λόγω της συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού.

Λόγω των καιρικών φαινομένων, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί συγκεκριμένα στα εξής σημεία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ:

  • Λ. Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος της Διχάλας
  • Οδός Σκυλίτση, από το ύψος της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά
  • Οδός Τζαβέλα, από το ύψος της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά
  • Οδός Κωνσταντινουπόλεως, από το ύψος της οδού Π. Τσαλδάρη
  • Λ. Κηφισίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού και στο ρεύμα προς Κηφισιά, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού
  • Διασταύρωση των οδών Μαρκοπούλου και Ελπίδος, στο Μαρκόπουλο
  • Οδός Ολυμπιονικών στα Γλυκά Νερά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την οδό Λαυρίου μέχρι την οδό Σπατών
  • Παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.
  • Στο Χαλάνδρι, η οδός Ριζαρείου, στο ρεύμα προς Σπύρου Λούη, στο ύψος της Κηφισίας
  • Στη Νέα Χαλκηδόνα, στην οδό Περισσού, από την Αγίων Αναργύρων.
  • Στην Κερατέα, στη λεωφόρο Βραυρώνος (χ/θ 4, θέση Γεφυράκι) στο ρεύμα από Μαρκόπουλο προς Βραυρώνα

Σημειώνεται ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ιωνίας στο Μενίδι.

Αποσύρονται προληπτικά οι συρμοί του τραμ - Κανονικά το μετρό

Έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο οι συρμοί του τραμ, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για το αν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στο μετρό (γραμμές 1,2 και 3).

Με νεότερη ενημέρωσή της, η ΣΤΑΣΥ, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς σήμερα και την Παρασκευή, αναφέρει :

- Οι συρμοί του τραμ αποσύρθηκαν προληπτικά από την κυκλοφορία στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 14/10/2021 κατόπιν ενημέρωσης της μετεωρολογικης υπηρεσίας για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.
- Οι συρμοί θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο ως τις 8 το πρωί της Παρασκευής 15/10/2021, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για την λειτουργία της γραμμής.

Οι γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στον ΗΣΑΠ

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό).

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ έχει αποκατασταθεί η συγκοινωνία σε όλο το δίκτυο της γραμμής (Κηφισιά -Πειραιάς).

Λόγω συσσώρευσης νερού διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του Μαρκόπουλου. Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση των οδών Μαρκόπουλου και Ελπίδος και στην οδό Λ. Κατσώνη, από τη γέφυρα Βρυούλων έως την οδό Περικλέους.

Νωρίτερα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στην περιοχή της Ρεματιάς Χαλανδρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ