ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πώς κινούνται μετρό και τραμ στην Αττική - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πώς κινούνται μετρό και τραμ στην Αττική - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» από το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε σωρεία προβλημάτων.

Έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής παρέμειναν στο αμαξοστάσιο οι συρμοί του Τραμ, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για το αν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στο μετρό (γραμμές 1,2 και 3).

Με νεότερη ενημέρωσή της, η ΣΤΑΣΥ, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς αναφέρει:

Οι συρμοί του Τραμ αποσύρθηκαν προληπτικά από την κυκλοφορία στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 14/10/2021 κατόπιν ενημέρωσης της μετεωρολογικης υπηρεσίας για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι συρμοί θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο ως τις 8 το πρωί της Παρασκευής 15/10/2021, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για την λειτουργία της γραμμής.

Οι γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό λειτουργούν κανονικά.

Κλειστοί δρόμοι

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και η διέλευση των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, καθώς άνοιξαν περίπου στις 06.30 το πρωί. Προβλεπόταν να αποδοθούν σε κυκλοφορία στις 8 το πρωί- με βάση τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ωστόσο δόθηκαν σε κυκλοφορία μιαμιση ώρα νωρίτερα στις 6.30.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος από την οδό Επαμεινώνδα, έως το ύψος καταστήματος Jumbo και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων τη νύχτα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ρεύμα από Μέγαρα προς Αλεμποχώρι στη Θέση Λούμπα.

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε στην Αττική λίγο μετά τις 4 το ξημέρωμα, ωστόσο δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πυρετωδώς εργάζονταν τα συνεργεία της πυροσβεστικής σε όλη τη χώρα, ωστόσο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στην Αττική δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο θέμα τα ξημερώματα καθώς ειδοποιήθηκαν περισσότερο για διακοπές ρεύματος, οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Κλειστά σχολεία

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στο Ναύπλιο, όπως και στους Δήμους Άργους – Μυκηνών, Ερμιονίδας και Επιδαύρου.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στον Δήμο Ευρώτα στη Λακωνία, ενώ θα παραμείνουν κλειστά – όπως ήταν ήδη λόγω του σεισμού που έπληξε την Κρήτη – και τα σχολεία στον Δήμο Σητείας αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Τι ισχύει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Με εγκύκλιο την οποία υπογράφει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κλειστοί θα παραμείνουν την Παρασκευή 15/10/2021, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όλοι οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και όλα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής), Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας), Ιονίων Νήσων (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας), καθώς και στη Σάμο και την Ικαρία.

Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ στην Αττική, κατόπιν της σχετικής ανακοίνωσης της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας βρεφών και νηπίων και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης, που πιθανόν να προκύψουν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Κλειστά και τα δικαστήρια – Ποιες υποθέσεις εξαιρούνται

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής την Παρασκευή 15.10, λόγω των αιφνιδίων και έντονων καιρικών φαινομένων.

Από την αναστολή εργασιών εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ