ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Εντοπίστηκε νεκρός ο 69χρονος αγνοούμενος βοσκός

Εύβοια: Εντοπίστηκε νεκρός ο 69χρονος αγνοούμενος βοσκός
CNN GREECE/ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΥΤΙΛΗ

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση του 69χρονου κτηνοτρόφου στα Μεσοχώρια Ευβοίας, που αγνοούνταν από το απόγευμα της Πέμπτης και καταγράφεται ως το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή των Μεσοχωρίων, αρκετά μακριά από το αυτοκίνητό του.

Το σημείο που βρέθηκε η σορός του άτυχου άνδρα είναι αρκετά δύσβατο και άνδρες της ΕΜΑΚ καθώς και της Πυροσβεστικής προσεγγίζουν αυτήν την ώρα για την ανάσυρσή του.

Λίγο νωρίτερα είχαν βρεθεί κομμάτια του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν η πόρτα και άλλα κομμάτια που δείχνουν πως το όχημα έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Στην τελευταία του επικοινωνία ο 69χρονος περιέγραψε πως βρισκόταν σε ένα βοσκοτόπι και ότι είναι κυκλωμένος από χείμαρρο που έχει φουσκώσει.

Ο 70χρονος αναζητείτο από την Πέμπτη ενώ το πρωί ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με ένα ελικόπτερο και ένα drone, καθώς και μία ορειβατική ομάδα τεσσάρων ατόμων της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν στην περιοχή 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Συνδρομή στις έρευνες παρείχαν το Λιμενικό Σώμα και πολλοί εθελοντές.

Σε κόκκινο συναγερμό η πυρόπληκτη Εύβοια

Την ίδια στιγμή σε συναγερμό είναι τα δεκάδες πληρώματα της πυροσβεστικής και οι χειριστές των χωματουργικών μηχανημάτων στην Βόρεια Εύβοια για να παρέμβουν, όπου χρειαστεί για να αντιμετωπίσουν πλημμύρες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρέχει ακατάπαυστα, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχουν εντοπιστεί κρίσιμα προβλήματα. Οι περιπολίες συνεχίζονται, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα.

Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων, καθώς μετά τις καλοκαιρινές πυρκαγιές αλλά και τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, δεν νιώθουν ασφαλείς. Οι έντονες βροχοπτώσεις όμως δεν έχουν εγκαταλείψει την Εύβοια καθώς δοκιμάζεται το νότιο τμήμα του νησιού από χθες το βράδυ. Εκεί οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οικογένειες και να τις μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο καθώς τα νερά πλημμύρισαν πάνω από 8 σπίτια. Την ίδια στιγμή στην παραλιακή ζώνη του πρώην Δήμου Στυρέων εντοπίζονται αρκετές ζημιές σε υποδομές καθώς κυρίως η άσφαλτος της παραλιακής ζώνης έχει υποχωρήσει.

Τέλος όπως αποφασίστηκε από χθες για προληπτικούς λόγους να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε όλη την Εύβοια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ