ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΠ: Αντιεξουσιαστές έχτιζαν αυθαίρετο κτίσμα - Επέμβαση της Αστυνομίας

ΕΜΠ: Αντιεξουσιαστές έχτιζαν αυθαίρετο κτίσμα - Επέμβαση της Αστυνομίας
ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος μπήκε σε παράνομο στέκι που έχτιζε ομάδα αντιξουσιαστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά από επέμβαση που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής η αστυνομία.

Η αστυνομία μετά από καταγγελία και σε συνεννόηση με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή έσπευσε το πρωί της Παρασκευής στο ΕΜΠ. Ο αυθαίρετος τοίχος κατεδαφίστηκε και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου Ζωγράφου.

Σημειώνεται πως την είδηση έκανε γνωστή μέσα από δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, φοιτητές εμποδίζουν τους ελέγχους των πιστοποιητικών των συμφοιτητών τους αλλά και… χτίζουν δικό τους στέκι. Αυτά σε ελληνικό πανεπιστήμιο, και συγκεκριμένα στο εμβληματικό ΕΜΠ, η ηγεσία του οποίου ενημέρωσε χθες την Αστυνομία Ζωγράφου και την αρμόδια Εισαγγελία.

Συγκεκριμένα, στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ τις τελευταίες ημέρες μικρή ομάδα φοιτητών που αυτοτοποθετούνται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, παρεμποδίζουν τους ελέγχους των πιστοποιητικών των φοιτητών για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, έφτασαν να διώξουν από τη σχολή τούς υγειονομικούς ελεγκτές, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να διεξάγονται περιορισμένα και υπό τη συνοδεία των ελεγκτών από μέλη της διοίκησης της ΣΕΜΦΕ.

Αλλά εκτός αυτού, η ομάδα έφτιαξε το δικό της στέκι, παίρνοντας αίθουσα του ιδρύματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοσμητεία, χθες «προσέλαβαν» οικοδομικό συνεργείο, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στην αίθουσα Leonardo, που είχε κατασκευαστεί αρχικά ως χώρος εκδηλώσεων.

Η αίθουσα είχε καταληφθεί από άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών, ωστόσο υπέστη ζημιές σε επεισόδια μεταξύ των δύο ομάδων προ μηνών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα χθεσινά χτισίματα μεταφέρθηκε με γερανοφόρο ένας τόνος με άμμο και παλέτες με τούβλα, ενώ το συνεργείο οικοδομών αποτελείτο από τέσσερα άτομα. Πρόθεση των αντιεξουσιαστών είναι να χτίσουν την αίθουσα κλείνοντας τις τζαμαρίες της.

Ο πρύτανης του ιδρύματος, Ανδρέας Μπουντουβής, και ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ, Σταύρος Κουρκουλής, επιχείρησαν να τους σταματήσουν αλλά δέχθηκαν λεκτική βία.

Θεοδωρικάκος: Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων

Με ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε: «Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας. Οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως χώροι ασφάλειας για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό. Υπηρετούμε τη νομιμότητα και τα πραγματικά δικαιώματα των νέων!».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Απομάκρυνση οικοδομικών υλικών παράνομης κατασκευής σε χώρο Σχολής του ΕΜΠ

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν σήμερα (15/10) υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.

Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

Χθες, ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.

Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».

Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ