ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τι λέει ο Δήμος Αθηναίων για τις πλημμύρες στον Κολωνό

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τι λέει ο Δήμος Αθηναίων για τις πλημμύρες στον Κολωνό
INTIME

Τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» στον Κολωνό ανέδειξαν σύμφωνες με πηγές του δήμου Αθηναίων, την διαχρονική έλλειψη μιας ουσιώδους υποδομής από την περιοχή, η οποία δεν είναι συνδεδεμένη με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ.

Αξιωματούχοι του δήμου Αθηναίων ανέφεραν την ύπαρξη μιας μελέτης του 1998 η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγω της αλληλεπικάλυψης αρμοδιοτήτων αλλά και την εμπλοκή πολλών και διαφορετικών φορέων όπως η ΕΥΔΑΠ, η Περιφέρεια αλλά και ο Δήμος.

Όπως πρόσθεταν για να κατασκευαστεί το έργο ο Δήμος έχει ήδη προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες που αφορούν στην επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης, ενώ σε ότι αφορά στην έναρξη των εργασιών, αυτή είναι προγραμματισμένη για φέτος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης αυτή είναι μια συζήτηση που έχει γίνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και έχουν ενημερωθεί αναλυτικά οι δημοτικές παρατάξεις.

O Κολωνός είναι από τις περιοχές που χτυπήθηκαν έντονα από την «κακοκαιρία Μπάλλος». Συνολικά από χθες το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 1.424 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Η κακοκαιρία μετέτρεψε την περιοχή σε τεράστια λίμνη, με τους δρόμους να έχουν μεταμορφωθεί σε ποτάμια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ