ΕΛΛΑΔΑ

«Μπάλλος» - Θεσσαλονίκη: Τρύπα σαν σπηλιά «ρούφηξε» το λεωφορείο που βούλιαξε στο δρόμο

«Μπάλλος» - Θεσσαλονίκη: Τρύπα σαν σπηλιά «ρούφηξε» το λεωφορείο που βούλιαξε στο δρόμο
Screen grab

Με τη βοήθεια γερανών ανασύρθηκε το λεωφορείο που «βούλιαξε» λόγω της κακοκαιρία «Μπάλλος» στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αυτό που φάνηκε στο οδόστρωμα μετά την επιχείρηση απομάκρυνσής του ήταν πρωτόγνωρο.

Κάτω από το οδόστρωμα που υποχώρησε λόγω του καιρού, το έδαφος ήταν κούφιο. Από το βούλιαγμα του λεωφορείου άνοιξε τρύπα βάθους πέντε μέτρων που μπορεί να συγκριθεί με σπηλιά.

Για να επιδιορθωθεί ο δρόμος ο οποίος συνδέει περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης με το κέντρο θα χρειαστεί όπως φαίνεται μεγάλο διάστημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή λίγο μετά τις 6 το πρωί όταν την ώρα που το λεωφορείο μετέφερε εργαζόμενους, προκειμένου να τους πάει στη δουλειά τους.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος έσπευσε στο σημείο απέδωσε το συμβάν στη φυσική διάβρωση του δρόμου σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα voria.gr. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι άμεσα ειδοποιήθηκε η Τροχαία, ο ΟΑΣΘ και η ΕΥΑΘ και διευκρίνισε ότι το διάστημα αυτό δεν εκτελείται κάποιο έργο στο δρόμο.

«Είναι ένα περιστατικό που έρχεται να κουμπώσει στο παλιό δίκτυο της πόλης. Παλιό το δίκτυο των ομβρίων, παλιό το δίκτυο και της αποχέτευσης», είπε και πρόσθεσε: «Είναι ένα φυσικό φαινόμενο που υπέσκαφε, 'ξέπλενε' το χώμα κάτω από το οδόστρωμα, μέχρι που έγινε μία σπηλιά και το οδόστρωμα υποχώρησε».

«Μόλις είχα περάσει το φανάρι με χαμηλή ταχύτητα. Άκουσα έναν θόρυβο και μετά πέσαμε», περιέγραψε στη Voria.gr και ο οδηγός το σοκαριστικό περιστατικό του λεωφορείου που βυθίστηκε στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάλλος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι από το σημείο θα παραλάμβανε εργαζόμενους και εξέφρασε την ανακούφισή του που δεν υπήρξε τραυματισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ