ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία - «Καμπανάκι» από τον δήμαρχο Θέρμης: Κίνδυνος πλημμύρας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Κακοκαιρία - «Καμπανάκι» από τον δήμαρχο Θέρμης: Κίνδυνος πλημμύρας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
ΙΝΤΙΜΕ / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο πλημμύρας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μετά από μια νέα ισχυρή νεροποντή παρόμοια με αυτή που έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος», απηύθυνε ο δήμαρχος Θέρμης Θ. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα voria.gr, έκανε λόγο για καθυστερήσεις από πλευράς πολιτείας για τη διευθέτηση του ποταμού Ανθεμούντα που διατρέχει δύο νομούς -Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής- και ουσιαστικά καταλήγει στον Θερμαϊκό Κόλπο, δίπλα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανθεμούντας υπερχείλισε χθες βράδυ λόγω της κακοκαιρίας Μπάλλος, με αποτέλεσμα να σκεπαστεί από τόνους λάσπης και φερτών υλικών.

Ο δήμαρχος Θέρμης χτύπησε για μια ακόμη φορά καμπανάκι κινδύνου προς το υπουργείο Υποδομών, λέγοντας ότι, αν δεν γίνουν έγκαιρα οι μελέτες για να ξεκινήσουν έργα διευθέτησης της κοίτης του ποταμού, είναι πιθανόν σε μια μεγαλύτερη κακοκαιρία να πλημμυρίσει το αεροδρόμιο, καθώς, όπως ανέφερε, μετά τη γέφυρα στην επαρχιακή οδό, υπάρχει μια μικρότερη προς το αεροδρόμιο και μετά δεν υπάρχει τίποτα ώστε να συγκρατήσει το νερό σε περίπτωση μεγαλύτερης κακοκαιρίας.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε, ότι το ποτάμι παρέσυρε μέχρι και κολόνες της ΔΕΗ από το υπό κατασκευή έργο στη Γαλάτιστα, με αποτέλεσμα να φρακάρουν όταν έφτασαν στο ύψος της γέφυρας όπου τελικά υπερχείλισε.

Για το αν είχαν γίνει ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η πλημμύρα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Δεν είναι ευθύνη του δήμου, αλλά της Περιφέρειας, για αυτό το συγκεκριμένο ποτάμι έχουν γίνει γέφυρες με προδιαγραφές πλημμυρικής ζωής 50 ετών. Ας ξυπνήσουν επιτέλους στο υπουργείο να προχωρήσουν γρήγορα τις μελέτες για τη διευθέτηση γιατί το επόμενο φαινόμενο θα είναι στο αεροδρόμιο. Αν περνούσε το νερό από αυτή τη γέφυρα και έφτανε στην επόμενη, που είναι πιο χαμηλή, θα πλημμυριζε το αεροδρόμιο, και αυτό θα είναι ντροπή για μια χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ