ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με την εξαφάνιση προσκυνητών στο Άγιο Όρος: Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού τους

Θρίλερ με την εξαφάνιση προσκυνητών στο Άγιο Όρος: Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού τους
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ανεύρεση δύο ατόμων που χάθηκαν, στο Άγιο Όρος.

Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση ωστόσο, οι έρευνες που διεξάγονται από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, σε δύσβατα και βραχώδη σημεία με μεγάλο υψόμετρο, πάνω από τη Μονή Αγίου Παύλου, δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Η Πυροσβεστικήυπηρεσία ειδοποιήθηκε περίπου στις 6 το πρωί για τον αποπροσανατολισμό δύο ατόμων και στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί οκτώ πυροσβέστες με μέλη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας - Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης ΕΜΑΚ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, πρόκειται για δύο Ουκρανούς προσκυνητές, μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Άθω.

«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε αγνοούνται» είπε ο κ.Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας έχει προστεθεί και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα Voria.gr ομάδα εννέα ατόμων Ουκρανών προσκυνητών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την αδιάκοπη βροχόπτωση, επιχείρησε να ανέβει χθες στο όρος Άθωνα. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ίδιοι, δύο από τα μέλη της Ομάδας έχουν χαθεί.

Ενώ η ομάδα ξεκίνησε την κάθοδο, δύο άτομα -οι αγνοούμενοι- έμειναν πίσω. Όταν αντιλήφθηκαν την απουσία τους, οι υπόλοιποι επέστρεψαν για να τους βρουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το σήμα που έλαβαν ανέφερε για δύο άτομα που έχουν αποπροσανατολιστεί, στο όρος Άθωνα, πλησίον της Μονής Αγίου Παύλου.

Τόνους λάσπης κατέβασε ο ποταμός Ανθεμούντας

Στο μεταξύ ο ποταμός Ανθεμούντας υπερχείλισε χθες κατεβάζοντας με ορμή τεράστιες ποσότητες νερού και φερτών υλικών.

«30 χρόνια εδώ δεν ξανάδαμε τέτοιο πράγμα», θα πει μιλώντας voria.gr διοκτήτης με μάντρα οικοδομικών υλικών στην περιοχή.

«Ήταν τόση η ορμή του ποταμού που παρέσυρε τα πάντα, έσπασε το ανάχωμα από την απέναντι πλευρά και άρχισε να βγαίνει στον δρόμο, τρομαξαμε πάρα πολύ, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε κάποια καταστροφή», σημείωσε.

Η ορμή του νερού ήταν τέτοια που παρέσυρε τόνους από λάσπη και άλλα φέρτα υλικά με συνέπεια να φράξει η κοίτη του ποταμού στο ύψος της γέφυρας της Ιντερσαλόνικα. Τα νερά κάλυψαν τη γέφυρα και πλημμύρισαν παρακείμενα οικόπεδα.

Από το πρωί του Σαββάτου, μηχανήματα έργου συνεχίζουν την απομάκρυνση των φερτών υλικών από την κοίτη του ποταμού έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή του και να μην υπερχείλισει ξανά σε περίπτωση νέας κακοκαιρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ