ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα διαδικτυακής απάτης ο Λευτέρης Λαζάρου: «Θα ζητήσω ποινική δίωξη»

Θύμα διαδικτυακής απάτης ο Λευτέρης Λαζάρου: «Θα ζητήσω ποινική δίωξη»
ΙΝΤΙΜΕ

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε ο βραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος, επιτήδειοι χρησιμοποιούν φωτογραφία και υποτιθέμενα λόγια του, παροτρύνοντας τον κόσμο να επενδύσει χρήματα για να έχουν δήθεν μεγάλες αποδόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος στο Mega, αναμένεται να ζητήσει ποινική δίωξη για το περιστατικό και πως έχει ήδη απευθυνθεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Το θέμα είναι ο κόσμος που μπορεί να παρασυρθεί. Για αυτό το δημοσίευσα για να προστατεύσω τους συμπολίτες μας. Είχε ξαναγίνει αυτό πριν από δύο μήνες. Σε μία ώρα ο δικηγόρος μου θα είναι στην υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος. Δεν ξέρω πώς μπορείς να προστατευτείς. Η σχετική διαφήμιση προέρχεται από ξένα sites που δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν. Ευτυχώς δε συνέβη κάτι, γιατί προχώρησα γρήγορα στη δημοσίευση. Θα ζητήσω την ποινική τους δίωξη γιατί είναι κάτι που μπορεί να με εκθέσει πολύ», είπε ο Λευτέρης Λαζάρου.

Ο σεφ κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί σε τέτοια περιστατικά και τόνισε πως το δημοσιοποιεί προκειμένου ο κόσμος να είναι ασφαλής.

Η αγγελία, η οποία δημοσιεύτηκε σε προφίλ του Facebook, παρουσιάζει τον Λευτέρη Λαζάρου να κρατά ένα έντυπο δήθεν της ΔΕΗ και να συνοδεύεται με τα παρακάτω λόγια: «Επένδυσα 250 ευρώ σε ένα νέο έργο της ΔΕΗ πριν από ένα μήνα και έχω ήδη λάβει την πρώτη μου επιταγή. Το συνιστώ σε όλους! Εγγραφείτε, ένας διαχειριστής θα σας καλέσει και θα σας πει πώς να ξεκινήσετε. Χρειάζεστε μόνο 15-20 λεπτά ελεύθερου χρόνου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ