Ελληνικό #metoo: Νέα δίωξη σε βάρος ηθοποιού για βιασμό
Ανανεώθηκε:
Ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού ασκήθηκε σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού και ήδη η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί σε απολογία για να αποφασιστεί στη συνέχεια η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, δηλαδή αν θα προφυλακιστεί ή όχι.
Μετά την άσκηση ποινική δίωξης σε βάρος των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, οι οποίοι ήδη βρίσκονται προφυλακισμένοι στη φυλακή Τρίπολης για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, που σήκωσε το βάρος των ερευνών για τις υποθέσεις αυτές, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού.
Η αξιόποινη πράξη φέρεται να τελέστηκε το έτος 2020, δηλαδή πριν από μόλις ένα χρόνο.
Η σχετική καταγγελία έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά το κύμα αποκαλύψεων στο πλαίσιο του κινήματος του ελληνικού #metoo μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, και συγκεκριμένα δια του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα, ο οποίος προσκόμισε όπως είχε θεσμική υποχρέωση τα στοιχεία που περιήλθαν εις γνώση του Σωματείου προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος.
Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας, αφού συγκέντρωσε το υλικό της δικογραφίας, κάλεσε τον ηθοποιό σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι βίασε, ισχυριζόμενος πως υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας. Ωστόσο, ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία ανατέθηκε για τα περαιτέρω σε ανακριτή.
Αναμένονται τα βουλεύματα για Λιγνάδη - Φιλιππίδη
Τέλος, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η έκδοση των βουλευμάτων βάσει των οποίων τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου θα αποφαίνονται για την παραπομπή ή μη σε δίκη για τους ήδη προφυλακισμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, για τους οποίους έχουν προηγηθεί παραπεμπτικές εισαγγελικές προτάσεις.
Νέο κύμα έξαρσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε Ροδόπη και Ξάνθη
16:23
Κουτσούμπας από την ΚΕΔΕ: Η υποχρηματοδότηση των δήμων συνεχίζεται με το νέο προϋπολογισμό
16:17
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις από τους επτά κατηγορούμενους
16:15
Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος της 16χρονης που μαχαίρωσε τη 14χρονη
16:03