ΕΛΛΑΔΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου τελέστηκε σήμερα η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΙV Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 θα φιλοξενηθούν στο Πεκίνο από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου. Η Τελετή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το παραδοσιακό τελετουργικό, αλλά χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Αμέσως μετά την τελετή, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Η τελετή αφής της Oλυμπιακής Φλόγας στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας μας γεμίζει δέος και περηφάνια» και υπογράμμισε ότι «Σύμβολο του πνευματικού φωτός, η Ολυμπιακή Φλόγα, ξεκινώντας το ταξίδι της για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μεταφέρει το μήνυμα της συμφιλίωσης των λαών, της ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας».

Τέλος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ για τη σταθερή στήριξη της ολυμπιακής ιδέας, ώστε το ολυμπιακό κίνημα να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου μέσω του αθλητισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ