ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Δίωξη του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Β.Ματθαιόπουλου για απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών

Μάτι: Δίωξη του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Β.Ματθαιόπουλου για απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών
INTIME

Νέα ποινική δίωξη σχετικά με την επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος.

Η δίωξη αφορά δύο αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα και στρέφεται κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε σχετικά με τις καταγγελίες περί απόπειρας συγκάλυψης των ευθυνών των υπαιτίων, άσκησε σε βάρος του Βασίλη Ματθαιόπουλου ποινική δίωξη για «παράβαση καθήκοντος» και «απόπειρα παράνομης βίας».

Η δίωξη ασκήθηκε με αφορμή τη μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος, ο οποίος είχε οριστεί από την Εισαγγελία της Αθήνας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για την εθνική τραγωδία, αλλά και βάσει των καταθέσεων που είχε δώσει στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος χειρίστηκε την ανάκριση.

Ο Δημήτρης Λιότσιος σε όλα τα στάδια της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης κατήγγειλε επί της ουσίας ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει με την πορίσματική του αναφορά τους υπεύθυνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Μάλιστα, προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του, είχε προσκομίσει στις εισαγγελικές αρχές και την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Σημειώνεται, ότι η άσκηση δίωξης εναντίον του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πολυσέλιδη πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Πολυκράτη, για την παραπομπή σε δίκη 27 κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ