ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Χειροπέδες σε πέντε άτομα για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Ρόδος: Χειροπέδες σε πέντε άτομα για παράνομη διακίνηση μεταναστών
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στη σύλληψη πέντε ατόμων, που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ρόδο, προέβησαν στελέχη του μικτού κλιμακίου της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ).

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου ταχύπλοου σκάφους σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου. Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού όπου στελέχη του εντόπισαν και ακινητοποίησαν το ταχύπλοο, κάνοντας χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων άλλα και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, καθώς το ταχύπλοο προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Στο ταχύπλοο που οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ρόδου εντοπίστηκαν 27 άτομα διαφόρων εθνοτήτων (17 άνδρες, 5 γυναίκες και 5 ανήλικα) και δύο ακόμα αλλοδαποί που φέρονται ως διακινητές. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος φέρεται να είναι 38χρονος, κάτοικος Ρόδου ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς φέρεται ότι συντόνιζε σε συνεργασία με τους διακινητές στην Τουρκία, την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο και φρόντιζε για την παραλαβή και μεταφορά τους σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, προκειμένου να τους αποκρύψουν από τις διωκτικές αρχές, ώστε να μην καταγραφούν.

Έπειτα από την διενέργεια νομότυπης κατ' οίκον έρευνας σε δύο καταλύματα εντοπίστηκαν - μεταξύ άλλων - εννέα άτομα στερούμενα νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, των οποίων την παράνομη μεταφορά είχε συντονίσει ο ανωτέρω 38χρονος, ενώ οι δύο ιδιοκτήτες τους συνελήφθησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ