ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Αρναούτογλου: Η πορεία της νέας κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Καιρός - Αρναούτογλου: Η πορεία της νέας κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Από τα τέλη της εβδομάδας και συγκεκριμένα από την Παρασκευή (22/10) θα ξεκινήσει η επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας στη χώρα μας, όπως ανέφερε την Τρίτη ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά τα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυριώς στις πιο βόρειες και κεντρικές περιοχές του Ιονίου, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι και αργά τη νύχτα κάποιες τοπικές βροχές να επηρεάσουν και παράκτιες περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Στην υπόλοιπη χώρα και η Παρασκευή θα κυλήσει με ομίχλες το πρωί, λιακάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας και έναν δυτικό άνεμο στα 4 - 5 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη δυτική Ελλάδα με τις περισσότερες καταιγίδες να εκδηλώνονται στην περιοχή του Ιονίου ενώ θα επηρεαστούν και τα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα είναι συγκρίσιμες με την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, χρειάζεται προσοχή, διότι στις περιοχές που έχει ήδη πέσει πολύ νερό τις τελευταίες ημέρες οι όποιες βροχές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα, γιατί το έδαφος είναι κορεσμένο.

Την Κυριακή θα έχουμε ακόμη περισσότερες συννεφιές, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι οποίες θα δώσουν μέτριες -κατά βάση- βροχές, με τις περισσότερες και πιο έντονες να σημειώνονται στις πιο δυτικές - βορειοδυτικές περιοχές της χώρας και στα πιο βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Επιπλέον, από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί μεγάλο κομμάτι και της δυτικής και της κεντρικής βόρειας χώρας, με παροδικές βροχές, ίσως και καταιγίδες, κυρίως στην δυτική Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ