ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: Κατήγγειλε τους αστυνομικούς για απόκρυψη στοιχείων

Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: Κατήγγειλε τους αστυνομικούς για απόκρυψη στοιχείων
INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για το παιδί του που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο, είχε κοινωνική ζωή, ήταν χαρούμενος και με οικονομική στήριξη της οικογένειάς του, αναφέρθηκε ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου, Ευθύμιος καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο μάρτυρας επέρριψε μάλιστα ευθύνες στους αστυνομικούς για «απόκρυψη στοιχείων». Όπως είπε «δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Απέκρυψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι των κατηγορουμένων».

Αναφερόμενος στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με το λιντσάρισμα του γιου του ο κ. Κωστόπουλος κατέθεσε: «Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και να τον κλωτσοπατάνε. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω. Πώς είναι δυνατόν; Συγγνώμη για την οργή μου, αλλά έχω θυμό μέσα μου για αυτό που συνέβη. Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα».

Πρόεδρος: Σας είχε πει ότι κάποιος τον απειλούσε;

Πατέρας: Δεν είχα πρόσφατο τηλεφώνημα εκείνες τις ημέρες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα, είχε τη στήριξή μας στο οικονομικό. Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, έπαιζε σε θέατρο είχε και ένα επίδομα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα κι εγώ. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλαρίνα και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος, ο γιος του ούτε είχε δεχθεί επιθέσεις στο παρελθόν, ούτε είχε πρόβλημα υγείας. «Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν. Θα ήταν εδώ και ζωντανός. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ