ΕΛΛΑΔΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Ανασκευάζει τις δηλώσεις του για το #metoo μετά τον σάλο

Λευτέρης Πετρούνιας: Ανασκευάζει τις δηλώσεις του για το #metoo μετά τον σάλο
INTIME

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Λευτέρη Πετρούνια για το #metoo, με τον Ολυμπιονίκη να προχωρά σε νέα δήλωση, ζητώντας συγγνώμη και κάνοντας λόγο για «λάθος».

O Ολυμπιονίκης στους κρίκους, ρωτήθηκε για το κίνημα του #metoo και τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις / παρενοχλήσεις και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«O πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουροςΔεν έχω δει κάτι… Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει "τα φώτα πάνω του", ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του, να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκαν αντιδράσεις με πολλούς να εκφράζουν την αποδοκιμασία τους προς τον Έλληνα πρωταθλητή και το όνομά του να γίνεται πρώτο trend στο Twitter.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας προχώρησε διορθωτική δήλωση: «Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

Εν συνεχεία, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ζήτησε «συγγνώμη από όλους τους Έλληνες».

«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτήν τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Είμαι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo. Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Στάθηκα από την πρώτη στιγμή δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου. Ήμουν μαζί με την Άννα Κορακάκη στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Πάνω από όλα είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανησυχώ γι' αυτόν τον σάπιο κόσμο που μεγαλώνουν. Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας».

Τέλος, είπε ότι: «Εγώ το ζήτησα να βγω και να ζητήσω συγγνώμη, γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ