ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Αρκούδα επιτέθηκε και δάγκωσε κυνηγό - Πώς τον έσωσε το κινητό του

Κοζάνη: Αρκούδα επιτέθηκε και δάγκωσε κυνηγό - Πώς τον έσωσε το κινητό του
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Για την απίστευτη περιπέτεια που έζησε όταν του επιτέθηκε μια αρκούδα μίλησε ένας κυνηγός από την Κοζάνη.  

«Οι αρκούδες είναι συχνό φαινόμενο, έχουμε συνηθίσει την παρουσία τους τόσα χρόνια στο βουνό, όμως μέχρι τώρα δεν υπήρχε πρόβλημα με τις αρκούδες και με τους ανθρώπους», είπε ο Θανάσης Γάτας στον ΑΝΤ1 .

Όπως περιγράφει, σε μία συνηθισμένη μέρα, που ανέβηκε στο βουνό για κυνήγι μαζί με φίλους του, δέχθηκε επίθεση από το άγριο ζώο.

Ο κ. Γάτας, έκανε φασαρία - συγκεκριμένη διαδικασία του κυνηγιού - ώστε να κατευθυνθούν τα γουρούνια προς το σημείο που ήταν οι υπόλοιποι κυνηγοί για να τα "χτυπήσουν".

«Πέρασα από κοντά της σε απόσταση 1 μέτρου και ξαφνικά πετάχτηκε. Το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν να πέσω προς την άλλη πλευρά για να αποφύγω την αρκούδα που έπεφτε πάνω μου. Αυτή, όμως, αντί να φύγει, γύρισε και με δάγκωσε στο δεξί μου μηρό».

Φαίνεται πως μέσα στην άτυχη αυτή στιγμή... στάθηκε τυχερός, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «γιατί είχα στην τσέπη μου το κινητό μου και δεν μου έκανε ζημιά».

Στην ερώτηση για το αν θα ξαναπάει για κυνήγι μετά την επίθεση που δέχτηκε από την αρκούδα, ο ίδιος δηλώνει: «Και βέβαια θα ξαναπάω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ