ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα ο Πάπας το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου

Στην Ελλάδα ο Πάπας το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου
AP Photo/Alessandra Tarantino

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου θα επισκεφεί ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων της Αργεντινής Telam.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Πάπας είναι πιθανό να μεταβεί και στην Μυτιλήνη, κομίζοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, όπως είχε πράξει και προ πενταετίας.

Ο Πάπας είχε βρεθεί στη Μυτιλήνη τον Απρίλιο του 2016 με στόχο την ανάδειξη της προσφυγικής κρίσης, οπότε και πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνάντηση του ιδίου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

AP Photo/Petros Giannakouris, file
pope-mytilini.jpg
AP Photo/Petros Giannakouris, File

Ο Πάπας είχε ευχαριστήσει τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την προσφυγική κρίση. «Κρατήσατε ανοιχτές τις καρδιές σας και τις πόρτες σας», είχε είπε μεταξύ άλλων, λέγοντας «ευχαριστώ» στα ελληνικά.

Σε μια συμβολική κίνηση, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος του και αναχώρησε με 12 πρόσφυγες που κατόπιν κλήρωσης ταξίδεψαν μαζί του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ