ΕΛΛΑΔΑ

Συμπλοκή στο Πέραμα: Συνελήφθησαν επτά αστυνομικοί για ανθρωποκτονία

Συμπλοκή στο Πέραμα: Συνελήφθησαν επτά αστυνομικοί για ανθρωποκτονία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που ακολουθούν την αιματηρή συμπλοκή του Περάματος, τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στο συμβάν συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία.

Όπως έγινε γνωστό διατάχθηκε η σύλληψη επτά αστυνομικών, εκ των οποίων έξι αστυφύλακες και ενας αξιωματικός (υπαστυνόμος), με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται να περάσουν από εισαγγελέα και ανακριτή. Όπως διευκρινίζεται η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Εν τωμεταξύ, νέα στοιχεία για την αιματηρή συμπλοκή στο Πέραμα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεκρός οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου ήταν 20 ετών, ενώ οι δύο επιβαίνοντες ήταν ανήλικοι, ο ένας 16 και ο άλλος 15 ετών.

Ο 16χρονος τραυματίστηκε επίσης από το περιστατικό, ενώ ο άλλος ανήλικος ακόμα αναζητείται κυρίως στην περιοχή της δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του ΙΧ που καταδίωξαν οι αστυνομικοί ήταν σεσημασμένος για κλοπή.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εικόνα και τις μαρτυρίες των έξι τραυματιών αστυνομικών, το κλεμμένο αυτοκίνητο με τους τρεις δράστες κατά τη διάρκεια της καταδίωξης μπήκε σε έναν στενό ανηφορικό δρόμο τη στιγμή που από την αντίθετη κατεύθυνση κατέβαινε ένα λεωφορείο.

Ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου έβαλε όπισθεν και με ταχύτητα έπεσε πάνω στις μηχανές που τον καταδίωκαν ενώ έκανε απότομα και αναστροφή με αποτέλεσμα το μπροστινό μέρος του κλεμμένου αυτοκινήτου να εμβολίσει μία ακόμη μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίζοντας επίσης τους αστυνομικούς.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν σ’ αυτό το σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός, να μεταφερθεί τραυματισμένος ο δεύτερος δράστης στο νοσοκομείο και ο τρίτος να έχει εξαφανιστεί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής:

«Βραδινές ώρες της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.

Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο).

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως προέκυψε το όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία αρμοδίου εισαγγελέα».

Βίντεο - ντοκουμέντο από την συμπλοκή με τους αστυνομικούς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ