ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Πλημμύρισαν σπίτια, έκλεισαν δρόμοι από την πρωινή νεροποντή

Κέρκυρα: Πλημμύρισαν σπίτια, έκλεισαν δρόμοι από την πρωινή νεροποντή
corfutvnews.gr

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε η Κέρκυρα από τις καταιγίδες που εκδηλώθηκαν το πρωί του Σαββάτου.

Σπίτια πλημμύρισαν στην Χρυσίδα για δεύτερη φορά μετά την κακοκαιρία «Μπάλλος» σύμφωνα με το corfutvnews.gr, ενώ συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Η συνεχής βροχόπτωση από τις 5 τα ξημερώματα έως τις 11 το πρωί, παρά το γεγονός ότι δεν είχε έντονο χαρακτήρα, δημιούργησε συσσώρευση υδάτων στις Κουλίνες, το Βυρό αλλά και τη Χρυσίδα με αποτέλεσμα κτήματα, υπόγεια, σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίσουν.

Ιδιαίτερα στον κόμβο της Χρυσηίδας έως τον Άγιο Προκόπιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ πάνω από 25 οικίες και καταστήματα βρέθηκαν κάτω από το νερό και η κυκλοφορία διακόπηκε, έως ότου οχήματα της πυροσβεστικής και άνδρες της πολιτικής προστασίας να μπορέσουν να απομακρύνουν φερτά υλικά και να δώσουν διέξοδο εκτόνωσης στα νερά.

Μηχανικοί του στρατού βρίσκονται από χθες στην Κέρκυρα προκειμένου να ελέγξουν τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για την αποκατάσταση γεφυριών που υπέστησαν ζημιές αλλά και παρεμβάσεων που μπορούν να δώσουν άμεση λύση.

Στην περιοχή της Χρυσίδας βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας.

«Πολλά τα προβλήματα και πάλι από τις βροχές. Ιδιαίτερα επιβαρυμένη η Χρυσίδα. Βουλωμένα ρέματα, φραγμένες έξοδοι κλπ, δημιουργούν και πάλι πρόβλημα. Αν δεν γίνουν άμεσα σωστά αντιπλημμυρικά έργα η κατάσταση θα επαναλαμβάνεται. Αυτή θα πρέπει να είναι η άμεση επιδίωξη των αρμοδίων θεσμικών φορέων της Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο κ. Γκίκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ