ΕΛΛΑΔΑ

Νομοθετική παρέμβαση για ρύθμιση της δράσης των ΜΚΟ

Νομοθετική παρέμβαση για ρύθμιση της δράσης των ΜΚΟ
Πρόσφυγες EUROKINISSI/MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Νομοθετική παρέμβαση που θα ρυθμίζει άμεσα τη δραστηριότητα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων βρίσκεται προ των πυλών, προκειμένου να ελεγχθεί η δράση των συγκεκριμένων οργανώσεων.

Η προσφυγική κρίση ανέδειξε το μείζον ζήτημα με τη δράση των ΜΚΟ, που στο συγκεκριμένο θέμα δρουν ανεξέλεγκτα, γι αυτό και η κυβέρνηση αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλία για να βάλει τάξη στη σύσταση και τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τη νομοθετική παρέμβαση, που βρίσκεται στα σκαριά και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφισε εντός των επόμενων ημερών, στο εξής για τη σύσταση και τη δραστηριοποίηση μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης θα είναι απαραίτητη η κατάθεση του ΑΦΜ της, καθώς και η λίστα των μελών της.

Επίσης είναι απαραίτητο η ΜΚΟ να καταθέτει συγκεκριμένα αποδεικτικά για την επιχορήγηση που λαμβάνει αλλά και για το ποιο είναι το ακριβές αντικείμενο της δράσης της, ποια η συγκεκριμένη περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται και ποιος είναι υπεύθυνος έναντι του νόμου.

Τέλος, το που και πότε θα δραστηριοποιούνται και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους οι ΜΚΟ πλέον θα αποφασίζεται σε συνεργασία με το κράτος.

Επίθεση στις ΜΚΟ και από Τσίπρα

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η Ελληνική Αστυνομία άρχισε να ελέγχει τις ΜΚΟ που δρουν στην Ειδομένη καθώς θεωρήθηκε ότι ορισμένες από αυτές υποκινούν τους πρόσφυγες σε επεισόδια.

Στο θέμα των ΜΚΟ αναφέρθηκε εκτεταμένα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη του με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα τη Δευτέρα.
«Σε αυτό τον αγώνα, (για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης) εκτός από τις αντικειμενικές δυσκολίες, η κυβέρνηση βρίσκει απέναντί της και ορισμένες ΜΚΟ που κάνουν την εντελώς αντίθετη δουλειά και προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους να παραμείνουν εκεί, αδιαφορώντας αν η παραμονή τους αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, διότι φαίνεται έχουν στο μυαλό τους, όχι να προσφέρουν αλλά να πάρουν κονδύλια», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ