ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών
CNN Greece

O Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών στο περιστατικό με την καταδίωξη στο Πέραμα, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 20χρονου Ρομά.

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας», αναφέρει το γραφείο του κ. Κούγια και σημειώνει:

«Η απολογία των αστυνομικών έχει οριστεί για την Τετάρτη, 27.10.21. Ήδη ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του ασχολούνται με την υπόθεση, αύριο το πρωί θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και ακολούθως θα τοποθετηθούν με δελτίο τύπου.

Την υπεράσπιση της υποθέσεως ανέθεσαν στον κ. Κούγια οι ίδιοι οι αστυνομικοί, χωρίς καμία ανάμειξη των ενώσεων των αστυνομικών, οι οποίες όμως τους συμπαρίστανται».

Σημειώνεται πως οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μέχρι την απολογία τους.

Υπενθυμίζεται πως η καταδίωξη του κλεμμένου ΙΧ ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, της μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Παράλληλα, τραυματίστηκαν ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ