ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Απατεώνες άρπαξαν 25.000 από 83χρονο προφασιζόμενοι τροχαίο που εμπλέκεται ο γιος του

Θεσσαλονίκη: Απατεώνες άρπαξαν 25.000 από 83χρονο προφασιζόμενοι τροχαίο που εμπλέκεται ο γιος του
Pixabay

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε ένας 83χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έδωσε 25.000 ευρώ προκειμένου να «ξεμπλέξει» τον γιο του από ένα τροχαίο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Οκτώβριο όταν ένα τηλεφώνημα ξύπνησε τον 83χρονο και κάποιος άγνωστος στην άλλη γραμμή παρίστανε τον γιο του κλαίγοντας.

Ο 83χρονος από την Θεσσαλονίκη περιέγραψε πώς κατάφεραν να τον εξαπατήσουν. «Πέρασα με κόκκινο και χτύπησα ένα κοριτσάκι το οποίο ήρθε το 166 και το πήρε και πηγαίνοντας για το νοσοκομείο το παιδί πέθανε.

Είμαι στην αστυνομία εδώ ο αστυνομικός είναι φίλος μου και θα με βοηθήσει», του είπε η φωνή στο τηλέφωνο που υποτίθεται πως ήταν ο γιος του.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο 83χρονος, του τηλεφώνησε και ο υποτιθέμενος αστυνομικός ο οποίος του είπε ότι θα βοηθήσει τον «γιο» του, αλλά θα πρέπει να κάνει ότι του πει γιατί κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του.

«Μου λέει, το παιδί πέθανε. Εγώ έπεισα τον Αλβανό, ο οποίος θέλει να το πάει να το κηδέψει στην Αλβανία, θέλει κάποια χρήματα για να αποσύρει τη μήνυση και γρήγορα γιατί αν έρθει ο εισαγγελέας, θα φάει ο γιος σας 10 χρόνια φυλακή και θέλει 100.000 ευρώ» αναφέρει ο 83χρονος.

Σε αυτό το σημείο τον ρώτησε μάλιστα πόσα χρήματα έχει για να του απαντήσει ο 83χρονος ότι έχει 30.000 ευρώ.

«Ήμουν σίγουρος ότι το παιδί που μίλησα ήταν ο γιος μου, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ο γιος μου γιατί να χάσει τη δουλειά του καταστράφηκε. Ήμουν σίγουρος ότι συνέβη στο παιδί μου». λέει στον ρ/σ Status ο 83χρονος.

Οι οδηγίες και το 3ο μέλος της σπείρας

Μην μιλήσετε σε κανέναν και να έχετε ανοιχτό το τηλέφωνο συνέχεια ήταν η οδηγία. Ο 83χρονος έσπευσε στην τράπεζα και σήκωσε 15.000 ευρώ από το λογαριασμό του, λέγοντας πως αγοράζει κάποιο ακίνητο.

Ο υποτιθέμενος αστυνομικός, ακούει συνεχώς όσα γίνονται καθώς η οδηγία ήταν να είναι ανοιχτό το τηλέφωνο και στη συνέχεια του δίνει οδηγίες που να πάει τα χρήματα. Στην οδό Γιαννιτσών όπου ήταν το ραντεβού εμφανίστηκε άλλο μέλος της σπείρας, ένας 20χρονος στον οποίο έδωσε τα 15.000 ευρώ και ο οποίος του ζήτησε άλλα 10.000.

Ο ίδιος ανέφερε πως, θέλησε να δημοσιοποιήσει την περίπτωση του, προκειμένου να γλιτώσει έστω και ένας από αυτήν την απάτη που εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα. Το τηλεφωνικό νούμερο που τον κάλεσε, όπως διαπίστωσε αργότερα ήταν Βουλγάρικο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ