ΕΛΛΑΔΑ

8 ποδοσφαιριστές “όμηροι” στις ομάδες τους

8 ποδοσφαιριστές “όμηροι” στις ομάδες τους

Η σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ξεκινήσει και ο Χάρι Κέιν δεν ήταν παρών στο Τότεναμ Στέιντιουμ, εκεί όπου οι σπερς κέρδισαν την πρωταθλήτρια Σίτι με 1-0 με γκολ του Σον. Του Σον που αν δεν ήταν Κορεάτης, θα άξιζε τουλάχιστον 120.000.000 λίρες στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο άρθρο και όχι γι αυτό που έχετε μπροστά σας.

Ο μεγάλος κανονιέρης του αγγλικού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήρθε σε δύσκολη θέση σε αυτό το ματς. Δεν ήταν καν στο γήπεδο. Ο λόγος είναι ότι ζητά μεταγραφή από την Τότεναμ κατόπιν της συμφωνίας κυρίων που είχε κάνει πέρσι με τον Λίβι, αλλά ο ισχυρός άνδρας των Λονδρέζων αρνείται να τηρήσει τον λόγο του. Αυτό έχει εξοργίσει τον Κέιν που με κάθε τρόπο πιέζει για τη μεταγραφή του στη Σίτι, την ομάδα δηλαδή την οποία κέρδισε η Τότεναμ. Αυτό επηρεάζει φυσικά και όλους τους φίλους του στοιχήματος που θέλουν να εξάγουν σωστά προγνωστικά στοιχήματος, παίζοντας τη Τότεναμ αλλά με τον Κέιν σε αυτήν την κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολο.

Ο Γκουαρδιόλα τον θέλει σαν τρελός και οι πολίτες είναι έτοιμοι να δώσουν περισσότερα από 150.000.000 λίρες για να τον κάνουν δικό τους. Η πίεση του Κέιν στην Τότεναμ με κάθε τρόπο μας έκανε να θυμηθούμε άλλες επτά περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που άσκησαν έντονες πιέσεις για να αλλάξουν ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ και σας τις παρουσιάζουμε

Ντμίτρι Παγιέτ

Προκάλεσε αίσθηση στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ. Ο Γάλλος βιρτουόζος επιθετικός μέσος, υπό τις οδηγίες του Μπίλιτς έπαιξε φοβερή μπάλα, αλλά πάνω που άρχιζε η καθιέρωση ήρθε η πρόταση από τη Μαρτσέιγ για επαναπατρισμό. Κανείς δεν πίστευε ότι θα του αρέσει κι όμως αυτός ενθουσιάστηκε. Όπως είπε ο Σλάβεν Μπίλιτς αργότερα, έκανε ότι μπορούσε για να τον κρατήσει αλλά ο Παγιέτ ήταν ανένδοτος.

Ραχίμ Στέρλινγκ

Πίεσε με κάθε τρόπο, τόσο αυτός, όσο και ο μάνατζέρ του για να φύγει από τη Λίβερπουλ. Νέος ακόμη, ήθελε πολλά και νωρίς, το αποτέλεσμα πάντως τον δικαιώνει, αφού έχει καθιερωθεί στη Σίτι και ως ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο. Αρνήθηκε να υπογράψει συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ με εμφατικό τρόπο και τελικά κατάφερε να παίξει κάτω από τις οδηγίες του Γκουαρδιόλα.

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Αρνήθηκε να ταξιδέψει στο Σάντερλαντ με την αποστολή της Τότεναμ τη σεζόν 2008-09 στην πρεμιέρα. Ο λόγος είναι ότι ο Σερ Άλεξ είχε πάρει τα μυαλά του Βούλγαρου επιθετικού και ο ίδιος ονειρευόταν να παίξει στη Γιουνάιτεντ, η οποία τότε μεσουρανούσε. Κάπως έτσι οι κόκκινοι διάβολοι έδωσαν 30.000.000 λίρες στην Τότεναμ για να τον κάνουν δικό τους.

Γουιλιάμ Γκαλάς

Επιστρέφοντας από το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006, ο Γκαλάς ενημέρωσε την Τσέλσι ότι δεν θέλει να παίξει πια για τον σύλλογο και δήλωσε ότι δεν θα κατέβει στην πρεμιέρα κόντρα στη Σίτι και με την Τσέλσι να είναι μάλιστα αποδεκατισμένη από απουσίες στην άμυνα. Είπε μάλιστα ότι θα βάλει αυτογκόλ αν τον πιέσουν να παίξει. Ο παίκτης τα έχει αρνηθεί αυτά. Τελικά έφυγε για την Άρσεναλ λίγες μέρες μετά.

Κλιντ Ντέμπσεϊ

Το 2012 μετά από αρκετά χρόνια στο Κρέβεϊν Κότατζ με τη Φούλαμ (με την οποία έπαιξε μέχρι και τελικό Γιουρόπα Λιγκ το 2010), αποφάσισε ότι δεν θέλει να είναι πια κότατζερ. Πίεσε τον Μάρτιν Γιολ να τον αφήσει να φύγει και όπως είπε ο Ολλανδός τεχνικός, ήταν ξεκάθαρο πως ο Αμερικανός ήταν πια στην έξοδο. Κάπως έτσι έγινε η μεταγραφή του στην Τότεναμ.

Σεσκ Φάμπρεγας

Μετά από οκτώ χρόνια στην Άρσεναλ, ο Καταλανός έκανε ξεκάθαρο ότι θέλει να φύγει και να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, στην ομάδα από τις ακαδημίες των οποίων τον απέκτησε η Άρσεναλ. Οι κανονιέρηδες δεν ήθελαν να αφήσουν τον αρχηγό τους να φύγει, αλλά αυτός ήταν αμετακίνητος και τελικά έγινε κάτοικος Καμπ Νου. Επέστρεψε στην Αγγλία αργότερα με τη φανέλα της Τσέλσι.

Ντιέγκο Κόστα

Μετά από μία σούπερ χρονιά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Τσέλσι, ο Ντιέγκο Κόστα δεν ήταν στα πλάνα του Κόντε. Ο Ιταλός το είπε ξεκάθαρα στον Βραζιλιάνο (πολιτογραφημένο Ισπανό). Η Τσέλσι προσπάθησε να του βάλει τη σωστή τιμή, αλλά αυτός είπε ότι ή επιστρέφει στην Ατλέτικο ή δεν πάει πουθενά κι ας μην παίξει στο Λονδίνο. Η Τσέλσι υποχρεώθηκε να τον δώσει στους ροχιμπλάνκος.