ΕΛΛΑΔΑ

Φώφη Γεννηματά - Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων: Πάλεψε για τις αξίες και τα πιστεύω της

Φώφη Γεννηματά - Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων: Πάλεψε για τις αξίες και τα πιστεύω της
ΙΝΤΙΜΕ

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο ΣΦΕΕ υπογραμμίζει πως η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια εξαίρετη πολιτικός και μια σπουδαία γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα απέναντι σε μια αδυσώπητη νόσο.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μιας εξαίρετης πολιτικού, μιας σπουδαίας γυναίκας με πίστη στη δημοκρατία, που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της αλλά και απέναντι σε μια αδυσώπητη νόσο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους οικείους της και στο Κίνημα Αλλαγής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους της Φώφης Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή σήμερα 25 Οκτωβρίου αφού έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, εξέφρασε σε ανακοίνωσή του και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Παράλληλα, επισημαίνει πως αυτή η τραγική απώλεια για τη χώρα μας συμπίπτει με την ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους πολιτικούς συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά η οποία έφυγε από κοντά μας σήμερα σε ηλικία 56 ετών χτυπημένη από τον καρκίνο», αναφέρει στο συλλυπηρήριο μήνυμά του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και προσθέτει:

«Η θλιβερή αυτή απώλεια δυστυχώς έρχεται την ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού που γιορτάζεται παγκοσμίως την 25 η Οκτωβρίου και έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση».

«Η Φώφη Γεννηματά αναδείχτηκε σε σημαντική πολιτική προσωπικότητα με ηγετικά χαρακτηριστικά που ανέδειξαν τον ρόλο της γυναίκας στην Πολιτική στη χώρα μας. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Απρίλιο του 2000 και στις 21 του ίδιου μήνα εξελέγη γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων».

«Τον Οκτώβριο του 2001 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, εξελέγη από την ΚΕ γραμματέας του Τομέα Παιδείας και Εκπαίδευσης του κόμματος. Τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

«Στις 26 Μαρτίου 2012, ύστερα από απόφαση του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, θέση που διατήρησε έως και τις 26 Ιουνίου του 2013, οπότε ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. Στις 15 Ιουνίου του 2015, εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ