ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στα Μέγαρα για τον θάνατο Ρομά στο Πέραμα - Κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο

Ένταση στα Μέγαρα για τον θάνατο Ρομά στο Πέραμα - Κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο
CNN Greece

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση Ρόμα στην περιοχή των Μεγάρων που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεντρωμένοι καίνε λάστιχα, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και αύρα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, από το ύψος της εισόδου των Μεγάρων έως το ύψος της εξόδου.

Στο μεταξύ, άλλη ομάδα ατόμων που διαμαρτύρεται θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος, έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας, στον κόμβο των Αρφαρών, στην Μεσσηνία.

Η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό, ενώ στο σημείο του αποκλεισμού βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας.

Κλειστός εξακολουθεί να παραμένει ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, από ομάδες ατόμων που διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του Ρομά στο Πέραμα στη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς.

Οι διαμαρτυρόμενοι καίνε λάστιχα, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό, μέσω του κόμβου Κιάτου, για όσους οδηγούς κινούνται προς Κόρινθο και μέσω του κόμβου της Αρχαίας Κορίνθου, για όσους κατευθύνονται προς Πάτρα.

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης νωρίτερα και στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε πορεία για τη δολοφονία του Ρομά στο Πέραμα στη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς.

Την πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία και καταστολή.

Η πορεία κινήθηκε από τα Προπύλαια στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου, υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης υπήρξε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών, καθώς και των γκλομπ τους.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και το απόγευμα της Κυριακής στην Αττική Oδό, στη θέση Ρουπάκι στο ύψος του Ασπροπύργου για τον θάνατο του 20χρονου.

Ρομά συγκεντρώθηκαν στη θέση Ρουπάκι, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα, ενώ πέταξαν πέτρες προς την Αστυνομία.

Στο σημείο βρίσκονταν διμοιρίες των ΜΑΤ κάνοντας χρήση του Αίαντα.

Επίσης χθες Κυριακή, συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε και στο Πέραμα. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρατάχθηκαν κατά μήκος της Λεωφόρου Ειρήνης, ενώ στην πλατεία Ηρώων βρίσκονταν περίπου 50 αντιεξουσιαστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ