ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ιερέας αντέδρασε στην αστυνομική παρουσία και άφηνε τους πιστούς χωρίς μάσκα

Θεσσαλονίκη:  Ιερέας αντέδρασε στην αστυνομική παρουσία και άφηνε τους πιστούς χωρίς μάσκα
Screengrab

Η έντονη παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο και το εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκηέφερε την αντίδραση ενός ιερέα. Ο εν λόγω ιερέας επέτρεπε ωστόσο πιστούς να εισέλθουν εντός του Ναού χωρίς τη μάσκα.

Συγκεκριμένα, όπως φάνηκε από πλάνα της ΕΡΤ, δύο γυναίκες που δεν ήθελαν να φορέσουν μάσκα συζήτησαν αρχικά με την αστυνομικό στην είσοδο. Παρόλα αυτά ο ιερέας λίγο μετά ήρθε και άφησε τις πιστές να εισέλθουν στο ναό.Ο ίδιος απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας εξέφρασε το παραπονό του: «Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση αστυνομία. Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα;».

Σύμφωνα με το thesstoday o αξιωματικός της ΕΛΑΣ του απάντησε ότι τα μέτρα έχουν ληφθεί για την αποφυγή συνωστισμού και για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί στην κεντρική είσοδο και στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, καθώς και στην παράπλευρη είσοδο της εκκλησίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από τον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου

Σημειώνεται πωε σε ισχύ είναι από τα ξημερώματα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή πέριξ του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, λόγω της δοξολογίας που θα τελεστεί για τον σημερινό εορτασμό του πολιούχου της πόλης.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 05:00 έως τις 13:30 απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων σε τμήματα των οδών Αγίου Δημητρίου, Κασσάνδρου, Μακεδονικής Αμύνης και Αριστοτέλους, όπως επίσης κατά μήκος της οδούς Σελεύκου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.

Από το πρωί, γερανοί της Τροχαίας απομακρύνουν οχήματα που βρίσκονται σταθμευμένα σε σημεία όπου ισχύει η παραπάνω απαγόρευση και οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν να τα απομακρύνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ