ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Χίο: Τρία παιδιά και μια νεαρή γυναίκα έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο λέμβου

Τραγωδία στη Χίο: Τρία παιδιά και μια νεαρή γυναίκα έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο λέμβου

Τις σορούς τεσσάρων ανθρώπων περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου το Λιμενικό Σώμα, μετά τη βύθιση λέμβου με αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με το λιμενικό πρόκειται για τρία ανήλικα κορίτσια και μια νεαρή γυναίκα. Δεν έχει γίνει ακόμα αναγνώριση από τους διασωθέντες, εικάζεται ωστόσο ότι πρόκειται για οικογενειακή τραγωδία, με τη γυναίκα να είναι η μητέρα τουλάχιστον των δύο παιδιών.

Οι επιβαίνοντες στη λέμβο -πιθανότατα 27- κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, λέγοντας ότι το σκάφος τους βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Από το πρωί στο σημείο του συμβάντος είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος Ελληνική Ακτοφυαλακής και έως αυτήν τη στιγμή έχουν διασωθεί 22 άτομα.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και δύο πλωτά του ΛΣ, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας για το ναυάγιο, «η λέμβος είχε αναχωρήσει από τα τουρκικά παράλια φορτωμένη με υπεράριθμους επιβάτες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οδήγησαν στην αποκόλληση της γάστρας (πάτωμα λέμβου) και την ημιβύθισή της. Τονίζεται ότι κανένας εκ των επιβαινόντων δεν έφερε ατομικό σωσίβιο».

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Οι έρευνες για την ανεύρεση ενός ακόμη αγνοούμενου συνεχίζονται.

Μηταράκης: Οι τουρκικές Αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα

Σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με το ναυάγιο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σημειώνει: «Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν στην πηγή την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτά τα ταξίδια δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπονται να γίνουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ