ΕΛΛΑΔΑ

«Παράδειγμα προς όλους»: Η Φώφη Γεννηματά μέσα από τα μάτια των πολιτών

«Παράδειγμα προς όλους»: Η Φώφη Γεννηματά μέσα από τα μάτια των πολιτών
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Το τελευταίο «αντίο» λένε σύσσωμη η πολιτική σκηνή της χώρας, συνεργάτες, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες στην Φώφη Γεννηματά, η οποία πέθανε τη Δευτέρα μετά από γενναία και πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για αποχαιρετήσουν τη Φώφη Γεννηματά. Από τις 10:00 η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ στις 14:00 θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία και η ταφή της θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, με τιμές εν ενεργεία υπουργού, δημοσία δαπάνη.

Σε κλίμα συγκίνησης απλοί πολίτες μιλούν για την πολιτικό που, μεταξύ άλλων, μίλησε δημόσια για τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, καταρρίπτοντας στο στίγμα, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που σχετίζονται με τον καρκίνο:

«Είναι μεγάλη απώλεια για τη χώρα. Τι να πει κανείς; Πολιτικός, γυναίκα, μάνα, τα πάντα. Είναι πολύ φτωχά τα λόγια ό,τι και να πούμε, μεγάλη απώλεια».

«Αποτέλεσε πράγματι ένα φοβερό παράδειγμα για όλον τον κόσμο. Τόσο με την πολιτική της ταυτότητα όσο και με την ανθρώπινη γυναικεία της ταυτότητα. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς και για όλους».

«Η Φώφη ήταν μία γυναίκα που σημάδεψε γενικότερα έναν λαό με τη δυναμική της. Έδειξε ότι είναι μια δυναμική γυναίκα η οποία παρόλο που υποφέρει, δεν πρέπει να το βάζει κάτω. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατάμε. Είναι ένα παράδειγμα προς όλους, κυρίως για τις γυναίκες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ