ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον αστυνομικό που έσπασε τζαμαρία φωνάζοντας «είμαι τρελός»

Εξάρχεια: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον αστυνομικό που έσπασε τζαμαρία φωνάζοντας «είμαι τρελός»
Screengrab

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει αστυνομικό των ΜΑΤ να σπάει τη τζαμαρία πόρτας καταστήματος στα Εξάρχεια διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Το βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου φαίνεται πως τραβήχτηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Εξάρχεια και δείχνει ξεκάθαρα αστυνομικό των ΜΑΤ να σπάει τη τζαμαρία της πόρτας του καταστήματος όταν οι πολίτες δεν τον άφηναν να μπει μέσα.

Loading video

Πίσω ακριβώς από τη τζαμαρία βρίσκονταν πολίτες και όπως δείχνει το βίντεο μία γυναίκα τραυματίστηκε στο χέρι από τα σπασμένα γυαλιά.

«Ναι είμαι τρελός»

Μέσα στο κατάστημα οι πολίτες φώναζαν στον αστυνομικό να σταματήσει, ενώ όταν σπάει τη τζαμαρία μία γυναίκα του φωνάζει «είσαι τρελός;», με τον αστυνομικό να ακούγεται να απαντά προκλητικά «ναι είμαι τρελός».

Το σχετικό βιντεοληπτικό και προανακριτικό υλικό διαβιβάστηκε από την Ασφάλεια στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας, η οποία έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Για το περιστατικό έχει επίσης διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Το βίντεο φέρεται να τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της έντασης που προκλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Εξάρχεια μέσα από κατάστημα της περιοχής.

Το σχετικό βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ