ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στην Εθνική Οδό στα Μέγαρα: Διαμαρτυρία για τον θάνατο του νεαρού Ρομά στο Πέραμα

Ένταση στην Εθνική Οδό στα Μέγαρα: Διαμαρτυρία για τον θάνατο του νεαρού Ρομά στο Πέραμα
CNN Greece

Για ακόμη ένα βράδυ έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, στα Μέγαρα, όπου συγκεντρώθηκαν Ρομά για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του 18χρονου στο Πέραμα.

Η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου συγκεκριμένα, παρέμεινε κλειστή το βράδυ της Τετάρτης, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 38ο χιλιόμετρο, στα Μέγαρα με την Τροχαία να κάνει εκτροπή των οχημάτων από την Παλαιά Εθνική Οδό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πλέον κανονικά.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν Ρομά για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 18χρονου στο Πέραμα, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη.

Οι Ρομά πέταξαν και πέτρες προς διερχόμενα αυτοκίνητα με την κυκλοφορία τους να εκτρέπεται προς Κόρινθο στην ΠΕΟΑΚ.

Έκλεισε και η Εθνική Οδός Πατρών-Πύργου στα Σαγέικα

Νωρίτερα, έκλεισε η Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου, στο ύψος της περιοχής Σαγέικα στην Αχαΐα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον θάνατο από αστυνομικά πυρά του νεαρού στο Πέραμα.

Τα συγκεντρωμένα άτομα έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα στο οδόστρωμα και εμποδίζουν την κίνηση οχημάτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών στο Λάππα και στη Ράχη.

Στο σημείο του αποκλεισμού βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thebest.gr, δύο μπλόκα με λίγα μέτρα διαφορά έχουν στηθεί στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος των Σαγέικων, με τους συγκεντρωμένους να αυξάνονται σταδιακά.

Νωρίτερα σήμερα, είχε πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Ένταση την Τρίτη στα Μέγαρα

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων, όπου ομάδα Ρομά πραγματοποίησε διαμαρτυρία για τον θάνατο από αστυνομικά πυρά του νεαρού στο Πέραμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 50 άτομα κρατώντας πέτρες και καδρόνια στα χέρια έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου στο 39ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λόγω της συγκέντρωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μέσω εκτροπής στον παράδρομο και την παλαιά Εθνική Οδό. Αυτήν την ώρα, η κίνηση στην Εθνική Οδό έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 50 άτομα κρατώντας πέτρες και καδρόνια στα χέρια έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου στο 39ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λόγω της συγκέντρωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μέσω εκτροπής στον παράδρομο και την παλαιά Εθνική Οδό. Αυτήν την ώρα, η κίνηση στην Εθνική Οδό έχει αποκατασταθεί.

megara00.jpg
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Επιπλέον, προχθές, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, η περιοχή των Μεγάρων έγινε «πεδίο μάχης» μεταξύ συγκεντρωμένων Ρομά και αστυνομικών.

Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν λάστιχα και στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και αύρα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε για λίγη ώρα στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, από το ύψος της εισόδου των Μεγάρων έως το ύψος της εξόδου.

Κατά τις πληροφορίες, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, δύο από τους οποίους δέχθηκαν σκάγια από καραμπίνα, ενώ οι άλλοι δύο τραυματίστηκαν από πέτρες που τους έριξαν οι διαδηλωτές.

Οι τρεις από τους τέσσερις τραυματίες που ανήκαν στη διμοιρία που βρέθηκε στην περιοχή των Μεγάρων χρειάστηκε, μάλιστα, να μεταφερθούν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά τους.

Χθες επίσης μια άλλη ομάδα ατόμων καίγοντας λάστιχα, έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας, στον κόμβο των Αρφαρών, στην Μεσσηνία. Η κίνηση των οχημάτων εξετράπη στην παλαιά εθνική οδό, ενώ στο σημείο του αποκλεισμού έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ανάλογη συγκέντρωση, με διαμαρτυρίες και αποκλεισμό δρόμου, σημειώθηκε χθες και στο 95ο χιλιόμετρο στο ύψος του Ζευγολατιού.

Επεισόδια τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, 25 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε πορεία για τη δολοφονία του Ρομά στο Πέραμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Την πορεία πραγματοποίησαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία και καταστολή.

Η πορεία κινήθηκε από τα Προπύλαια στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου, υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης υπήρξε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών, καθώς και των γκλομπ τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ