ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός 28ης Οκτωβρίου - Αρναούτογλου: Τοπικές βροχές κυρίως στα νότια της χώρας

Καιρός 28ης Οκτωβρίου - Αρναούτογλου: Τοπικές βροχές κυρίως στα νότια της χώρας
ΙΝΤΙΜΕ

Χωρίς σημαντικά φαινόμενα αναμένεται ο καιρός της 28ης Οκτωβρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα νότια, ενώ στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά και σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός την 28η Οκτωβρίου στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσει αίθριος καιρός, όπως επίσης και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στα υπόλοιπα τμήματα θα έχουμε νεφώσεις, ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχών στη δυτική και κεντρική Κρήτη.

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες, ασθενή φαινόμενα ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς, ίσως και της βορειοανατολικής.

Από το μεσημέρι ως και αργά το απόγευμα της Πέμπτης, θα σημειώνονται βροχές στα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και στη δυτική Κρήτη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο για τον καιρό της 28ης Οκτωβρίου, αναμένονται παροδικές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και νότια με πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 19, στην Ήπειρο από 0 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 20, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 6 έως 17 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ κυρίως στα νοτιότερα τμήματα.

Ακόμη, το Meteo αναφέρει για την Αττική πως αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πιθανώς στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 16-17 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ