ΕΛΛΑΔΑ

Πέραμα: Ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί μετά τις απολογίες τους - Ελεύθεροι και οι δύο Ρομά

Πέραμα: Ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί μετά τις απολογίες τους - Ελεύθεροι και οι δύο Ρομά
CNN GREECE

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον θάνατο του νεαρού Ρομά στη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ελεύθεροι και οι δύο ανήλικοι Ρομά που εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα, αν ο οδηγός του οχήματος δεν επιχειρούσε να τους σκοτώσει εμβολίζοντας τις μοτοσικλέτες τους.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, Αλέξη Κούγια, οι αστυνομικοί που είναι έμπειροι, μάχιμοι και με πολλά χρόνια υπηρεσίας, είχαν ξεκάθαρες απαντήσεις σε κάθε ερώτηση της ανακρίτριας, δίνοντας πλήρως το σκηνικό που είχε δημιουργηθεί στους δρόμους του Περάματος, με τους Ρομά να περνούν κόκκινα φανάρια, αλλά και τη στιγμή της συμπλοκής με τους δεκάδες πυροβολισμούς.

Όπως τόνισε ο κ. Κούγιας «πρόκειται για ιστορική απόφαση», δηλώνοντας συγκινημένος που τελικά οι αστυνομικοί θα πάνε σπίτι τους.

Παράλληλα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο ανήλικοι Ρομά που συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα, επιβαίνοντας σε κλεμμένο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος Ρομά, που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Ελεύθερος αφέθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και ο 16χρονος που νοσηλεύεται στο Τζάνειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ