ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Αγωγή γονέων κατά του νοσοκομείου για τον θάνατο της 16χρονης κόρης τους

Τρίκαλα: Αγωγή γονέων κατά του νοσοκομείου για τον θάνατο της 16χρονης κόρης τους
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Κατά του νοσοκομείου Τρικάλων με μήνυση και αγωγή ύψους 800.000 ευρώ για ιατρική αμέλεια έχει κινηθεί η οικογένεια 16χρονης που το 2019 έφυγε από τη ζωή μετά από επταήμερη νοσηλεία.

Για την υπόθεση μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος της οικογένειας, αναφέροντας ότι έχει ασκηθεί δίωξη ενάντια στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων. Σύμφωνα με τον Άρη Καραμπασιάδη, το 16χρονο κοριτσάκι δεν είχε προηγουμένως κάποιο πρόβλημα υγείας ή υποκείμενο νόσημα και «εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα μετά από επτά ημέρες στο νοσοκομείο Τρικάλων απεβίωσε».

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, οι γονείς της 16χρονης καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο έδειξε πλήρη αδιαφορία. Όπως υποστηρίζουν, επί μία εβδομάδα της χορηγούνταν μόνο ορός και, σύμφωνα με τον δικηγόρο, δεν έγιναν παρά μόνο οι υποτυπώδεις εξετάσεις, όπως οι αιματολογικές.

«Μιλάμε για ένα περιστατικό ιατρικής αμέλειας, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε την επίσημη αιτία θανάτου του κοριτσιού», λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας, Άρης Καραμπασιάδης.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων υποστηρίζουν ότι η 16χρονη κοπέλα «έφυγε» από κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα. Ωστόσο, από την έρευνα που έχει γίνει υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η καρδιά δεν ήταν η αιτία αλλά το αιτιατό.

Όλα αυτά συνέβησαν σε μια εποχή με έξαρση της ίωσης Η1Ν1 και οι γονείς είναι εξοργισμένοι καθώς η κόρη τους δεν είχε καν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του Η1Ν1.

Οι γονείς της 16χρονης δεν έχουν μηνύσει κάποιον συγκεκριμένο γιατρό, παρά μόνο αποζητούν την ηθική δικαίωση στη μνήμη του παιδιού τους και η αγωγή έχει ασκηθεί απέναντι στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ