ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Πάτρα: Σε εξέλιξη η φωτιά σε πλοίο στο λιμάνι της πόλης

Συναγερμός στην Πάτρα: Σε εξέλιξη η φωτιά σε πλοίο στο λιμάνι της πόλης
Screen grab από βίντεο

Δημοσιεύτηκε, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 16:21

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν μέχρι και αυτή την ώρα στο νέο λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να κατασβέσουν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στο φουγάρο ελλιμενισμένου επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη λίγο μετά τις 18:00

Πάντως, συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες μέσα στο πλοίο, για τυχόν εντοπισμό ατόμων.

Σύμφψνα με την τοπική ιστοσελίδα thebestπρόκειται για το πλοίο SUPERFAST 11 που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα-Ιταλία και από την καμινάδα του οποίου βγαίνουν πυκνοί καπνοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εντοπίζεται στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει το πλήρωμα και από ξηράς δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Πάτρας.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας στις 2 το μεσημέρι από την Ανκόνα της Ιταλίας και αμέσως μετά της αποβίβασης επιβατών και οχημάτων ξέσπασε η φωτιά από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια. Οι καπνοί, είναι ορατοί από όλα τα ψηλά σημεία της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ