ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη και αποτροπιασμός για τον βασανισμό αλόγων: Στο εδώλιο οι υπεύθυνοι μονάδας

Φρίκη και αποτροπιασμός για τον βασανισμό αλόγων: Στο εδώλιο οι υπεύθυνοι μονάδας
pixabay

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλεί η κακοποιητική και βάναυση συμπεριφορά κατά των αλόγων που εμπορεύονταν ιδιοκτητών μονάδας εμπορίας ιπποειδών στον Ασπρόπυργο που θα δικαστούν την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.

Στο εδώλιο του Δ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου μετά από πολλές αναβολές, θα καθίσουν οι υπεύθυνοι της μονάδας όπου σύμφωνα με την δικογραφία πριν από πέντε χρόνια, κακοποιούνταν συστηματικά τα ζώα τα οποία εμπορεύονταν, χωρίς να τηρούν κανένα υγειονομικό κανόνα και προϋποθέσεις ευζωίας των αλόγων ή άλλων ζώων που έχει στην κατοχή της η μονάδα με σκοπό το εμπόριο. Οι κατηγορούμενοι στο παρελθόν έχουν συλληφθεί και για φορτίο με υποσιτισμένα σε ημιθανή κατάσταση άλογα με προορισμό την Ιταλία και έχουν καταδικαστεί για την κατάσταση που επικρατεί στην μονάδα.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες με τα κακοποιημένα ζώα

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των ιδιοκτητών της μονάδας βρίθει στοιχείων με δεκάδες φωτογραφίες που τράβηξε η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis), η οποία είχε παρασταθεί στην αυτοψία που είχε διατάξει η Εισαγγελέας για την προστασία των Ζώων.

Το υλικό που περιέχεται στην δικογραφία είναι συγκλονιστικό καθώς απεικονίζονται άλογα σοβαρά υποσιτισμένα, άρρωστα, κάποια τυφλά, με σοβαρές πληγές, σε χώρο γεμάτο σκουπίδια, χωρίς τροφή και νερό και χωρίς την παραμικρή υποδομή για την προστασία τους, δεμένα με σχοινιά και αλυσίδες, ενώ ανάμεσα τους στον χώρο εμφανίζεται και ένα νεκρό καμένο άλογο. Επίσης είχε εντοπιστεί σε ένα κλουβί ένα θηλυκό γεράκι ανάμεσα σε νεκρά ζωάκια που πιθανότατα του έδιναν οι κατηγορούμενοι για τροφή.

Για την διάσωση των ζώων τότε, είχε στηθεί μία μεγάλη επιχείρηση με την βοήθεια του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου και πολλών εθελοντών που διέθεσαν τεχνικό εξοπλισμό,φάρμακα, τροφές και χώρους για να φιλοξενηθούν τα άλογα. Το γεράκι είχε παραδοθεί στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης 'Αγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Η υπόθεση απασχόλησε την Εισαγγελία μετά από καταγγελίες του Συλλόγου Ippothesis, μέλη του οποίου θα παρασταθούν στην δίκη όπως και μέλη της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις απευθύνουν κάλεσμα για παράσταση στην εκδίκαση της υπόθεσης αν και σύμφωνα με στελέχη τους, επειδή δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί Μητρώα φιλοζωικών Σωματείων στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανό να μην τους δοθεί δικαίωμα παράστασης Πολιτικής Αγωγής εφόσον ξεκινήσει η δίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ